Računalništvo, telefonija
14.10.2017 09:07

Deli z drugimi:

Share

Novemu bralniku e-knjig Amazon Kindle Oasis niti voda na more do živega!

Novi Amazon Kindle Oasis lahko brez težav preživi do 60 minut v vodi na globini dveh metrov.
Novi Amazon Kindle Oasis lahko brez težav preživi do 60 minut v vodi na globini dveh metrov.

Nedavne spletne govorice so se izkazale za resnične, saj je podjetje Amazon najavilo razpoložljivost povsem novega bralnika elektronskih knjig Kindle Oasis. Med vsemi novimi lastnostmi novinca pa zdaleč najbolj izstopa vodoodpornost naprave. Ta lahko namreč brez težav preživi do 60 minut v vodi na globini dveh metrov, kar pomeni, da bo kot nalašč za branje knjig ob vodi ali v naravi na prostem.

Vodoodporni bralnik elektronskih knjig Amazon Kindle Oasis je za nameček tudi odličen pripomoček za branje, saj je opremljen z aluminijastim ohišjem ter kakovostnim zaslonom s 17,8-centimetrsko (7-palčno) diagonalo in gostoto prikaza slik v višini 300 točk na palec. Zmogljivejša strojna oprema omogoča bolj tekoče obračanje strani, nova osvetlitev zaslona pa omogoča branje knjig tudi ponoči. Izboljšana baterija pa uporabniku zagotavlja do šest tednov avtonomije pri neprekinjenem branju.

Novi in vodoodporni bralnik elektronskih knjig Amazon Kindle Oasis bo naprodaj konec oktobra, končnim uporabnikom pa bodo na voljo dva modela, in sicer vstopni opremljen z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in zmogljivejši opremljen z 32 gigabajti pomnilnika. Za vstopno različico bo na ameriški strani podjetja Amazon treba odšteti preračunanih 210 evrov, za zmogljivejšo pa preračunanih 295 evrov. Na evropskem trgu pa bodo maloprodajne cene novosti pričakovano nekoliko višje.


Prijavi napako v članku