Telefonija
24.10.2005 15:39

Deli z drugimi:

Share

Nova storitev SMS zgrešeni klic

Družba Mobitel je uporabnikom Mobitel GSM/UMTS ponudila novo storitev SMS zgrešeni klici, ki omogoča beleženje klicev, opravljenih na uporabnikovo mobilno številko, v času njegove nedosegljivosti. S ponovnim vklopom mobilnika uporabnik prejme sporočilo SMS z informacijo o zgrešenih klicih. Storitev je namenjena uporabnikom Mobitel GSM/UMTS in je brezplačna.

Z današnjim dnem je družba Mobitel uporabnikom Mobitel GSM/UMTS ponudila novo brezplačno storitev SMS zgrešeni klici, ki omogoča obveščanje o dohodnih klicih v času njihove nedosegljivosti. S ponovnim vklopom mobilnika v omrežje uporabnik prejme dve sporočili SMS. Prvo uporabnika obvešča, da so bili v času nedosegljivosti na njegovo mobilno številko opravljeni dohodni glasovni klici. Drugo sporočilo SMS pa vsebuje informacije o zgrešenih klicih: telefonsko številko klicatelja, število klicev ter datum in uro zadnjega klica. Uporabnik prejme informacije o zgrešenih dohodnih glasovnih klicih največ petih različnih klicateljev za obdobje zadnjih treh dni. Prejeta sporočila SMS z informacijo o zgrešenih klicih so brezplačna, tudi v tujini.

Uporabnik storitev vklopi tako, da pošlje sporočilo SMS s ključno besedo KLIC na številko 1918. Uporabniku se obračuna zgolj poslano sporočilo SMS z zahtevo za vklop storitve (20 SIT za naročnike in 21 SIT za Mobiuporabnike), medtem ko so vsa prejeta sporočila SMS, ki vsebujejo informacijo o zgrešenih klicih, brezplačna, tudi ko se uporabnik nahaja v tujini.

Storitev lahko dopolnjuje ali nadomešča storitev preusmeritve klica na drugo klicno številko ali v telefonski predal. Uporabniki imajo namreč lahko istočasno s storitvijo SMS zgrešeni klic vklopljene tudi zahteve po preusmeritvi na drugo klicno številko ali v telefonski predal v času zasedenosti ali, kadar ni odgovora. Vendar pa ne morejo imeti istočasno vklopljeni storitev SMS zgrešeni klici in preusmeritev klicev v času nedosegljivosti (preusmeritev “not reachable” ali “unreachable”), saj se omenjeni storitvi medsebojno izključujeta. Zato uporabnikom pred uporabo storitve SMS zgrešeni klici svetujemo, da na svojih mobilnikih preverijo nastavitve preusmeritev dohodnih klicev.

Mobitelovi uporabniki se lahko za pomoč ali nasvete pri uporabi mobilnih aparatov oziroma storitev kadar koli obrnejo na prijazno in dobro usposobljeno osebje v Mobitelovih centrih ali na Center za pomoč naročnikom na brezplačnih telefonskih številkah 031/041/051 700 700 za naročnike Mobitel GSM/UMTS in 031/041/051 121 za Mobiuporabnike. Mobitelov CPN (Center za pomoč naročnikom) je uporabnikom na voljo 24 ur na dan, 7 dni na teden, vse dni v letu. Na vprašanja naročnikov in uporabnikov odgovarja 120 strokovno usposobljenih in prijaznih agentov, povprečni čakalni čas na prostega operaterja pa znaša manj kot 10 sekund.


Prijavi napako v članku