Računalništvo, telefonija
26.06.2020 06:00
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Tiskalniki so postali že pravi računalniki

.. Marsikdo je prepričan, da se na področju tiska danes z izjemo 3D tiska ne dogaja prav nič revolucionarnega, a temu še zdaleč ni tako, saj je panoga precej živahna - veliko se dela na varnosti, oblačnih storitvah in še bi lahko naštevali ..

Tisk je zelo širok pojem. V osnovi je to postopek, pri katerem gre za mehansko razmnoževanje slik in besedil. Včasih je imela vsaka pisarna tiskalnik, ki so ga danes zamenjale večnamenske naprave. Te so že pravi računalniki s funkcijami tiskanja, skeniranja, fotokopiranja in še mnogo več. V svetu tehnologije, kjer se vse dogaja zelo hitro, se pospešeno razvijajo tudi omenjene večnamenske naprave, zato je danes že zelo težko najti tiskalnik, ki samo tiska. Konec koncev pa, zakaj bi si to sploh želeli, če lahko dobimo bistveno več.

Triki in nasveti za Whatsapp, ki jih še ne poznate

Whatsapp je najbolj priljubljena aplikacija za sporočanje na svetu. Obstajajo povsem logični razlogi, da je tako: redno jo posodabljajo, ima zares dolg seznam funkcionalnosti in podpira široko paleto naprav.

Ne čudi nas, da je aplikacija Whatsapp presegla kar dve milijardi uporabnikov. Zato obstaja velika verjetnost, da jo uporabljate tudi vi. Hkrati pa smo prepričani, da uporabljate zgolj osnovne funkcije, zato mnogih trikov in možnosti ne poznate. Tudi mi jih nismo. Ampak pssssst, tega ne povejte nikomur!

Slovenci z največkrat preneseno igro meseca maja v trgovini Google Play

Aplikacija ASMR Slicing, ki jo je razvilo slovensko podjetje Tricky Tribe, je bila maja največkrat prenesena mobilna igra za pametne telefone na svetu. ASMR Slicing igralcu omogoča rezanje neštetih predmetov iz kinetičnega peska, vsak poteg z nožem pa spremlja za številne ljudi zelo zadovoljiv in pomirjujoč zvok.

Po podatkih podjetja Sensor Tower, ki se ukvarja z analizo trga mobilnih aplikacij, je bila ASMR Slicing v maju skupno največkrat prenesena igra za pametne telefone na svetu. Zabeležili so kar 36,5 milijona namestitev. Omeniti velja še to, da je igra bila na prvem mestu v trgovini Google Play, torej pri uporabnikih Androida, medtem ko se je na telefonih iPhone po številu prenosov znašla na šestem mestu.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Sony uradno predstavil novi PlayStation 5
  • Apple pripravlja preklopni iPhone 12
  • Prihodnost umetne inteligence v EU: Izzivi in priložnosti, ki jih ne smemo zamuditi

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku