Poslovne rešitve
23.06.2022 11:40
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Nova doba tiska in digitalizacije dokumentov

Danes tiskanje pogosto povezujemo z večopravilnimi napravami, ki so tiskalniki in skenerji obenem, hkrati pa so povezane na splet in so že pravi računalniki. Zaradi relativno nizkih cen so danes te naprave prisotne povsod, tako doma kot tudi v pisarni. Tiskalnike oziroma omenjene naprave lahko tudi najamete, kar je pisano na kožo podjetjem, ki se želijo izogniti visokim začetnim stroškom implementacije. Ločiti pa moramo tisk na papir in tiskanje v širšem pomenu besede. Možnosti tiskanja so raznovrstne, s tem pa se razvijajo tudi storitvena dejavnost, razne dodelave, tiskanje na posebne materiale ipd. Ne smemo pozabiti na 3D tisk, ki močno spreminja proizvodnjo.

V zadnjih 30 letih je način dela večkrat doživel večje spremembe predvsem na račun razvoja in napredka interneta na začetku novega tisočletja ter uvedbe oblaka in oblačnih storitev v zadnjih 10 letih. Tiskalniki in ostale tiskarske naprave so bile prisotne ves ta čas. Še več: bile so ključne naprave za vse vrste podjetij pri širjenju blagovne znamke oziroma pri komunikaciji s ciljnimi skupinami in partnerji. Njihova vloga in notranja tehnologija sta se ves čas ponovno izumljali, saj je bil to edini način, da so se tiskalniki in večnamenske naprave prilagodile neizogibni digitalni realnosti. Danes tiskalniki izgledajo zelo podobni svojim predhodnikom izpred 10-20 let, vendar je njihova tehnologija, ki jih poganja, daleč od preteklih verzij.

Kaj vse se je za industrijo tiska spremenilo v zadnjih desetletjih?

Konec je časov, ko je bila na voljo samo funkcija tiskanja. Danes so v ospredju sistemi za upravljanje dokumentov in naprave za upravljanje, ki lahko avtomatizirajo procese, kot na primer obdelavo prejemkov in upravljanje zalog v skladišču. Ker je papirnato poslovanje še vedno zelo priljubljeno in tudi ključno za nemoteno poslovanje, je treba podatke o novo ustvarjenih papirnih dokumentih zajeti in upravljati kot del digitalizacije delovnih tokov. Inteligentni večnamenski tiskalniki lahko elektronsko zajamejo dokumente in jih skenirajo neposredno v priljubljene poslovne rešitve za podjetja, kot je SAP. Hkrati lahko poskrbijo za avtomatizacijo delovnih tokov brez pomoči programske opreme tretjih ponudnikov, kar podjetjem pomaga pri racionalizaciji procesov.

Kako obnoviti izgubljene podatke v Androidu?

Pomotoma ste izbrisali pomemben dokument, dragoceno fotografijo ali občutljiv podatek. Kaj pa zdaj? Kako lahko najenostavneje obnovite izgubljene podatke?

Vsi smo krivi nenamernega izbrisa datotek. V tistem delčku sekunde, ko opazujemo, kako datoteka izginja iz našega telefona, nas preplavi val groze in obupa. Brez skrbi, nič še ni izgubljeno. Tako kot smo vajeni pri računalnikih, lahko tudi na pametnem telefonu obnovimo izbrisane datoteke. Postopek ni tako enostaven kot na računalnikih, vendar obstaja kar nekaj trikov in aplikacij za hitro obnovitev izbrisanih datotek. Nekatere Android preobleke imajo funkcijo koša že kar integrirano v pametni telefon, zato vam za obnovo podatkov ne bo treba iskati zunanjih rešitev.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Google Zemljevidi z možnostjo prikaza kakovosti zraka
  • Vse podrobnosti, ki jih je Apple razkril na letni konferenci WWDC 2022
  • Kako obnoviti izgubljene podatke v Androidu?
  • Prvi sončni električni avto ugledal luč sveta

Naročite se na revijo Računalniške novice TUKAJ.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
tisk


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več