Telefoni
21.09.2016 10:40

Deli z drugimi:

Share

Nova Nokia je lahko vaša že za zgolj 33 evrov!

Microsoft Nokia 216 je namenjena manj zahtevnim uporabnikom!
Microsoft Nokia 216 je namenjena manj zahtevnim uporabnikom!

Podjetje Microsoft je pred kratkim povsem nepričakovano predstavilo nov mobilni telefon iz družine Nokia, ki je lahko naš že za zgolj okoli 33 evrov. Tu gre za mobilni telefon Nokia 216, ki je seveda namenjen začetnikom na podočju mobilne telefonije in povsem nezahtevnim uporabnikom. Novost je namreč opremljena z zgolj 2,4-palčnim (6,1-centimetrskim) zaslonom ločljivosti QVGA, sprednjo kamero ločljivosti 300 tisoč slikovnih točk in operacijskim sistemom Series 30. Za deskanje po svetovnem spletu pa je na voljo mobilni spretni brskalnik Opera Mini.

Mobilni telefon Nokia 216 je opremljen še z bliskavico, radijskim sprejemnikom FM, predvajalnikom glasbenih datotek mp3 in video predvajalnikom. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija zmogljivosti 1.020 miliamper ur, saj lahko v stanju pripravljenosti zdrži do 19 dni oziroma omogoča do 19 ur neprekinjenih pogovorov. Novost bo še pred koncem septembra mogoče kupiti širom sveta, zagotovo pa bo novost mogoče kupiti tudi pri nas.

Predstavitev mobilnega telefona Nokia 216 s strani podjetja Microsoft je sicer presenetila številčne poznavalce, saj je ta pred kratkim oddelek poceni telefonov prodal podjetju Foxconn za preračunanih 315 evrov. Razlog za te se po vsej verjetnosti skriva v dejstvu, da Microsoftu mesečno uspe prodati tudi po več milijonov omenjenih naprav.


Prijavi napako v članku