Računalništvo, telefonija
07.12.2019 07:37
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova igralna konzola Xbox že nared za prodajo?

Direktor oddelka Xbox Phil Spencer že uporablja novo igralno konzolo Xbox, ki bo naprodaj v teku naslednjega leta.
Direktor oddelka Xbox Phil Spencer že uporablja novo igralno konzolo Xbox, ki bo naprodaj v teku naslednjega leta.

Ljubitelji konzolnih iger postajajo vse bolj zahtevni, zato ne preseneča, da inženirji podjetja Microsoft z vso vnemo pripravljajo naslednika obstoječih igralnih konzol Xbox One. Nova konzola, ki nastaja v okviru projekta “Project Scarlett” bo ljubiteljem iger na voljo proti koncu prihodnjega leta, ti pa naj bi bili z njo več kot zadovoljni. Pri računalniškem gigantu so namreč obljubili vrsto izboljšav, ki naj bi poskrbele, da bo igranje iger še bolj prijetno.

Kot kaže, je nova igralna konzola že nared za prodajo, saj jo prvi mož oddelka Xbox že uporablja za igranje konzolnih iger. Direktor oddelka Xbox Phil Spencer je namreč na družbenem omrežju Twitter naznanil, da je nova igralna konzola Xbox postala njegova glavna naprava za igranje iger. Ta je povezana z igralnim ploščkom Xbox my Elite Series 2 in naj bi se pri igranju konzolnih iger v praksi obnesla več kot odlično.

To sicer ne preseneča, saj naj bi nov Xbox v prvi vrsti prinesel predvsem večjo odzivnost, kar bo v praksi pomenilo hitrejše “nalaganje” priljubljenih iger. To nameravajo inženirji podjetja Microsoft doseči z uporabo zmogljivejšega grafičnega pomnilnika GDDR6 z zmogljivejšim podatkovnim vodilom in novo generacijo pogonov Solid State, ki bodo služili kot navidezni delovni pomnilnik. Spletni viri navajajo, da naj bi inženirji s tem dosegli do 40-krat hitrejše shranjevanje in prebiranje podatkov v primerjavi z obstoječo igralno konzolo Xbox One, kar bodo zagotovo znali ceniti ljubitelji iger.

V novi igralni konzoli podjetja Microsoft bomo našli že zmogljiv procesor podjetja AMD, ki bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2, grafična kartica pa bo opremljena z jedrom zgradbe Radeon RDNA. Pri novincu naj bi bila zagotovljena še podpora za konzolne igre in videoposnetke ločljivosti 8K. Frekvenca izrisa slik bo znašala kar 120 sličic na sekundo. Novost bo naprodaj naslednje leto.


Prijavi napako v članku