Igre
23.08.2015 12:20

Deli z drugimi:

Share

Nova igralna konzola Nintenda brez optičnega pogona?

Nintendo bo pri novi igralni konzoli optični pogon nadomestil s svetovnim spletom.
Nintendo bo pri novi igralni konzoli optični pogon nadomestil s svetovnim spletom.

Zanesenjaki spletnega portala NeoGAF so razkrili, da je podjetje Nintendo na ameriški patentni urad (U.S. Patent and Trademark Office) vložil nadvse zanimivi patent za novo igralno konzolo, ki bo nedvomno prinesla nekaj svežine na zdolgočasen trg igralnih konzol. Iz patenta je namreč razvidno, da ta ne bo več razpolagala s klasičnim optičnim bralnikom za zgoščenke. Optični bralnik bo kakopak nadomestil svetovni splet, pri čemer bodo igričlarji lahko koristili bodisi ADSL bodisi optično povezavo.

Igre se bodo po izvedenem plačilu prenesle na vgrajeni trdi disk nove igralne konzole Nintendo, hkrati pa bo na voljo še reža za pomnilniške kartice microSD. Nova igralna konzola Nintendo NX pa se bo za nameček po zmogljivosti lahko po vsej verjetnosti brez težav kosala s priljubljenima konzolama Sony PlayStation 4 in Microsoft Xbox One. Novi procesor bo namreč temeljil na osnovi procesorskih sredic z zgradbo x86, ki se sicer uporabljajo tudi za procesorje, namenjene osebnim in prenosnim računalnikom. To dejansko pomeni, da bo podjetje Nintendo na področju igralnih konzol za vedno opustilo procesorje IBM PowerPC v korist za tiste, ki temeljijo na zgradbi x86.

Igralna konzola Nintendo NX naj bi bila po prvih ocenah nared za prodajo v letu 2016, mogoče pa jo bo kupiti povsod širom sveta, vključno s Slovenijo. Več o novosti naj bi bilo znanega še pred koncem leta.

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku