Igre
05.08.2015 00:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Far Cry 4 se osredotoča na nova orožja

Ubisoft je objavil nov napovednik za Far Cry 4. Tokrat boste dobili vpogled v zgolj peščico izmed orožij, ki jih boste lahko uporabljali tekom igranja.
Far Cry 4 se osredotoča na nova orožja
Far Cry 4 se osredotoča na nova orožja

Pred kratkim je bil s strani Ubisofta na spletu objavljen nov napovednik za težko pričakovano igro Far Cry 4, ki vam bo v nekaj več kot dveh minutah predstavil zgolj peščico izmed najzanimivejših orožij, s katerimi se boste lahko po ogromnem odprtem območju podili za sovražniki.

V navidezno skromni orožarni, ki ji »poveljuje« Lolginus, boste našli ogromno različnih orožij z različnimi funkcijami. Igra vam bo – podobno, kot v predhodnici, vendar v nekoliko skrajnejši meri – omogočila, da se sami odločite, kakšen pristop boste imeli do načina bojevanja.

Uporaba rezil (v napovedniku je izpostavljen kukri, rezilo, poznano po svoji značilni ukrivljenosti in dolžini, ki velja za tradicionalni bojni nož nepalske etnične skupine Gurke) in sodobnega avtomatskega samostrela bo nedvomno prišla prav tistim, ki svoje tarče eliminirajo lepo počasi, po tiho. Adrenalina željni igralci se bodo verjetno raje odločili za uporabo težjih avtomatskih mitraljezov, oboževalcem ognjemeta pa bosta nekoliko privlačnejši orožji minomet in metalec ognja.

O IGRI: Kri, prekomerno nasilje, golota, napeljevanje k spolnosti, raba vulgarnih izrazov in uporaba drog – pojmi, ki skorajda že povzamejo praktično vse, kar boste videli v eni izmed najbolj vročih iger tega leta. Far Cry 4 bo igralce iz soparnih deževnih gozdov popeljala naravnost v Kyrat, gorato in neokrnjeno regijo, ki ji zakone narekuje despotski samooklicani kralj Pagan Min.

Tako kot v prejšnjih delih, bodo lahko igralci ponovno izoblikovali popolnoma unikatno zgodbo in potovali po ogromnem odprtem svetu, v katerem bodo srečali nemalo zanimivih živali in lokacij, celotno izkušnjo pa bodo popestrila tudi raznolika orožja in vozila.

Glavnemu protagonistu, ki se bo čudaškemu kralju zoperstavil, bo ime Ajay Ghale. Ghale ima z (v našem svetu popolnoma izmišljeno) regijo, v katero se je vrnil po dolgih letih odsotnosti, da bi počastil svojo mater, dokaj močno povezavo, saj se je v njej tudi rodil. Družino Ghale tako pozna praktično vsak prebivalec zakotne državice in to se bo nedvomno odsevalo tudi v odnosu računalniško vodenih oseb do igralca.

Ob njegovi vrnitvi v Kyrat se bo sčasoma primoran zoperstaviti tiraniji Mina, ki je kot neizprosen vladar za ščitenje svojih egoistično naravnanih interesov pripravljen storiti praktično vse. Njegova vladavina, ki je regijo pahnila v revščino, se vleče že skoraj dve desetletji in svoje moči nad podrejenim ljudstvom še zdaleč ni pripravljen izgubiti. Zanimivo bo videti, kakšen odnos bosta imela sprva Ajay in Min. Bo slednji že od samega začetka protagonistov sovražnik ali bo Ajay, potem ko bo videl, kakšnih prijemov za ohranjanje oblasti se poslužuje Min, tekom zgodbe prisiljen izdati kralja svoje rodne dežele?

Prvoosebna strelska igra z odprtim svetom, ki bo v naše kraje prispela 18. novembra letos (ZDA, Evropa), bo na voljo za PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 in Xbox One.

Far Cry 4 lahko prednaročite v spletni trgovini GameWorld.

Vas zanima več iz te teme?
Ubisoft igre

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GameWorld - Videotop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GameWorld - Videotop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GameWorld - Videotop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku