Računalništvo, telefonija
15.12.2004 12:06

Deli z drugimi:

Share

Nokia se bori proti ponaredkom

Nokia je v teh dneh predstavila nov program v boju proti nevarnim, nizko kvalitetnim ponaredkom baterij. Da bi lahko uporabniki enostavno razlikovali originalne baterije od ponaredkov, je Nokia za dokazovanje pristnosti razvila hologramske nalepke, ki bodo odslej na vseh novih baterijah iz Nokie. Hologramska nalepka je pomemben korak k prepoznavi in posledično uporabi varnih in visoko kvalitetih baterij iz Nokie.

Hologramska nalepka, ki jo bodo odslej vsebovale vse baterije iz Nokie, je sestavljena iz hologramske slike in avtentifikacijske kode, ki je skrita pod površino nalepke, ki jo je mogoče odstraniti s drgnenjem. Uporabnik lahko pregleda hologramsko sliko in razbere informacije na njej, da bi ugotovil, ali je baterija originalna ali ponarejena. Vizualni element nalepke vsebuje simbol rok, ki so prepoznavni znak Nokie, logotip Nokia Original Enhancemet in serijo pik okoli tega logotipa. Elementi so vidni iz različnih zornih kotov. Uporabniki pa lahko avtentificirajo baterijo tudi prek spleta ali prek sporočila SMS s pomočjo 20 mestne številčne kode, ki je skrita pod hologramsko nalepko.

Razen programa nalepk se bo Nokia tudi v prihodnje borila proti ponaredkom, tesno sodelovala z lokalnimi avtoritetami pri odkrivanju in uničevanju ponaredkov in sprožala sodne postopke proti podjetjem ali posameznikom, ki prodajajo ali distribuirajo ponaredke baterij Nokia.


Prijavi napako v članku