Telefonija
04.07.2005 14:15

Deli z drugimi:

Share

Nokia in Sun za prihodnost mobilnih javanskih iger


Java iger je na mobilnikih vse več.

Nokia, vodilni ponudnik mobilnih iger Java za več igralcev in podjetje Sun Microsystems sta naznanila povezavo Scalable Network Application Package (SNAP) Mobile API iz Nokie v novo verzijo Sun Java Wireless Toolkit (različica 2.3), do sedaj znano kot J2ME Wireless Toolkit. Java Wireless Toolkit iz podjetja Sun tako prvič ponuja možnost tudi zunanjim razvijalcem.

Nokia in Sun tako ponujata mnogim razvijalcem iger Java po svetu močno podporo. Ta temelji na platformi Nokia SNAP Mobile, ki je namenjena razvijanju in oblikovanju naprednih in uporabniku prijaznih iger Java, ki so namenjene za igranje več igralcem hkrati. API omogoča učinkovit prenos podatkov za okretno tekmovanje v različnih načinih igranja. Poleg tega se je v mobilnih igrah Java s pomočjo API-jev mogoče pomenkovati, si ustvarjati listo prijateljev, beležiti prisotnost in podporo na turnirjih.

Po besedah Chrisa Mellisinos iz podjetja Sun Microsystems, združitev tehnologij SNAP Mobile in Sun Java Wireless Toolkit prinaša močno in zanesljivo rešitev za mobilne igre namenjene več igralcem, ki bo v prihodnosti gonilo razvoja mobilnih iger Java. “Do sedaj je bila rast tega zanimivega področja zaradi tehničnih omejitev in mrežne povezave upočasnjena. Združitev je nastala zaradi potrebe po odpravi tehnološke nezanesljivosti, kar sedaj operaterjem, ponudnikom storitev in razvijalcem iger omogoča, da opravljajo svoje delo, brez da bi jih pri tem ovirala tehnologija.”

Nokia bo nekaj mobilnih igric Java, namenjenih igranju več igralcev hkrati, narejenih na platformi Nokia SNAP predstavila na letošnji konferenci JavaOne v San Franciscu.


Prijavi napako v članku