Telefoni
17.11.2018 14:04
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preprost, poceni, a zanimiv telefon

Podjetje HMD Global Ltd je predstavilo nov mobilni telefon Nokia 106, namenjen uporabnikom, ki potrebujejo zgolj osnovne funkcije, kot so klicanje, pošiljanje sporočil in poslušanje radia.
Telefon Nokia 106 izstopa predvsem na račun enostavnosti.
Telefon Nokia 106 izstopa predvsem na račun enostavnosti.

Ker pametni mobilni telefoni niso za vse, je podjetje Nokia pripravilo “klasičen” mobilni telefon, namenjen manj zahtevnim uporabnikom. Mobilni telefon Nokia 106 namreč nima velikega zaslona, zmogljivega procesorja ali prostora za shranjevanje podatkov. Novost ponuja zgolj osnovne funkcije, kot so klicanje, pošiljanje sporočil in poslušanje klasičnega radia.

Telefon je opremljen zgolj s 4,6-centimetrskim oziroma 1,8-palčnim zaslonom ločljivosti 160 x 120 slikovnih točk. Za tekoče delovanje skrbi procesor Mediatek MT6261D SoC, medtem ko količina sistemskega pomnilnika in vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov znaša le štiri megabajte. Ker tukaj nimamo možnosti uporabe pomnilniške kartice, pomeni, da poslušanje lastne glasbe ne pride v poštev in to je tudi ključni razlog, zakaj novost nima na voljo spletne kamere ali digitalnega fotoaparata.

Preprost mobilni telefon Nokia 106 sicer ponuja podporo za dve telefonski kartici SIM, nanj pa lahko shranimo do 2.000 kontaktov in 500 kratkih sporočil SMS. Programerji seveda niso pozabili na klasične igre, kot so Snake Xenzia, Nitro Racing, Danger Dash, Tetris in druge. Ohišje novosti je plastično, kljub temu pa praske na njem ne bodo takoj opazne. Čeprav tu najdemo baterijo zmogljivosti zgolj 800 miliamper ur, ta zadošča za do 15 ur pogovorov in do 21 dni avtonomije.

Novi pametni mobilni telefon Nokia 106 meri le 111,15 x 49,5 x 14,4 milimetrov in tehta okoli 70 gramov. Več informacij o novosti pa najdete na povezavi https://www.nokia.com/phones/en_int/nokia-106. Upajmo, da bo ta telefon kmalu na voljo tudi pri nas.


Prijavi napako v članku