Igre
27.10.2009 15:35
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo DSi z večjim zaslonom

Novica o prenovljeni prenosni igralni konzoli Nintendo DSi že buri domišljijo igričarjev.
Novica o prenovljeni prenosni igralni konzoli Nintendo DSi že buri domišljijo igričarjev.

Če gre verjeti govoricam japonske časopisne hiše Nikkei, potem bo podjetje Nintendo do konca leta na Daljnem vzhodu ponudilo v prodajo prenovljeno prenosno igralno konzolo DSi. Novinec naj bi bil opremljen z nekoliko večjim zaslonom, ki bo po diagonali meril 10,2-centimetra oziroma 2,2-centimetra več od zdajšnjega modela.

Preostala strojna oprema naj bi bila enaka starejšemu modelu in naj bi vključevala dve spletni kameri ločljivosti 0,3 milijonov točk, kakovostni zvočniški sistem in bralnik pomnilniških kartic SD. Posnete fotografije bo mogoče uporabiti tudi v računalniških igrah, kar bo igralcem zagotovilo izjemno igralno izkušnjo. Vgrajen naj bi bil tudi kakovostni predvajalnik glasbenih datotek.

Za tekoče poganjanje računalniških iger naj bi skrbela 133-megaherčni procesor in sistemski pomnilnik kapacitete 16 megabajtov, medtem ko naj bi bilo za povezljivost poskrbljeno z brezžično povezavo Wi-Fi. Glede na poročanje japonske časopisne hiše Nikkei, naj bi bila maloprodajna cena prenovljene prenosne igralne konzole Nintendo DSi povsem primerljiva z zdajšnjo različico.

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku