Računalništvo, telefonija
24.10.2012 10:51

Deli z drugimi:

Share

Nikonov novi objektiv NIKKOR 70-200mm f/4

Nikon je predstavil nov zoom objektiv z vsestranskim razponom goriščnice 70-200 mm formata FX in s konstantno zaslonko f/4. Prvi NIKKOR, ki je opremljen z naslednjo generacijo sistema za zmanjšanje vibracij, omogoča za pet stopenj nižjo hitrost sprožilca oziroma za pet stopenj daljši čas osvetlitve. Povečana stabilnost predstavlja pomembno nadgradnjo, ki zelo zmanjša učinke tresenja fotoaparata in omogoča lažje fotografiranje pri šibki svetlobi.
AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR
AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR

V objektivu AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR sta na voljo dva načina VR. Način Normal za vsakodnevno fotografiranje in Active za zmanjševanje visokofrekvenčnega tresenja fotoaparata, do katerega prihaja na primer pri fotografiranju iz premikajočega se vozila. Oba načina nudita stabilno sliko v iskalu, kar pomeni, da je izbira točk ostrenja in samo kadriranje udobnejše in natančnejše.

Kljub svoji lahkosti ta objektiv ne varčuje pri zmogljivosti. Izdelan je tako, da zagotavlja visoko ločljivost in kontrast v različnih pogojih fotografiranja, optična konstrukcija vsebuje 20 optičnih elementov v 14-ih skupinah. Nanos z nano kristali Nikon Nano Crystal Coat preprečuje notranje odboje in zmanjšuje učinek slabšega kontrasta fotografij pri fotografiranju v protisvetlobi.

Za ta objektiv je na voljo namenski obroček za stativ RT-1, ki izboljša ravnotežje na stativu in omogoča gladek prehod med navpično in vodoravno orientacijo pri fotografiranju.

Objektivu sta priložena torbica CL-1225 in sončna zaslonka HB-60. Objektiv AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR bo naprodaj od začetka decembra po priporočeni ceni 1.379 EUR.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku