Telefoni
14.11.2010 10:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno vzdržljiva Nokia N8

Nokia N8 je zelo vzdržljiv telefon.
Nokia N8 je zelo vzdržljiv telefon.

Mobilni telefon N8 je eden izmed trenutnih paradnih konjev finskega podjetja Nokia, zaradi česar ga podjetje promovira na različne načine. Sedaj so se pri Nokii odločili, da s posebnim testom pokažejo tudi njegovo vzdržljivost.

Na Nokiinem blogu so namreč objavili kratek videoposnetek, s katerim so pokazali in dokazali, da gre za še kako vzdržljiv mobilni telefon. Mobilnik N8 so postavili v posebno vrtečo se kabino, v kateri so se spreminjale temperature (od -40 °C do +85 °C) ter vlažnost (95-odstotna). Vse to mobilniku ni prišlo do živega, saj je prišel iz kabine fizično povsem nepoškodovan in delujoč. Sicer pa so pri Nokii opravili še nekatere druge teste, ki pa jih ni moč videti na omenjenem video posnetku. Med drugim so pri teh testih opravili tudi test gumbov Nokie N8, na katere so pritisnili kar milijonkrat. Tudi ta test je opravila z odliko.

Sicer pa mobilnik ne ponuja samo zelo dobrih vzdržljivostnih lastnosti, ampak tudi nekatere druge zelo solidne karakteristike. Mobilnik tako med drugim sestavlja zelo kakovosten fotoaparat z 12 MP, s katerim lahko snemamo video posnetke kakovosti 720p, relativno velik 3,5-palčni (8,9-centimetrski) AMOLED zaslon z ločljivostjo 640 x 360, procesor ARM 11 s 680 MHz ter 16 gigabajtov internega spomina.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku