Računalništvo, telefonija
12.05.2020 11:46
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno povpraševanje po pametnih ročnih urah

Na področju pametnih ročnih ur trenutno prevladuje podjetje Apple.
Na področju pametnih ročnih ur trenutno prevladuje podjetje Apple.

Trg nosljive tehnologije se širi, saj imamo potrošniki iz dneva v dan na voljo več različnih naprav, ki izboljšujejo kakovost našega življenja, če jih seveda pravilno in optimalno vključimo v vsakdanje aktivnosti. Med najbolj popularne spadajo gotovo pametne ročne ure, ki jih dandanes ponuja že praktično vsak večji proizvajalec tehnologije in tudi vsi klasični proizvajalci ur.

Da so pametne ure nadvse priljubljene med uporabniki, kaže tudi najnovejše poročilo, ki ga je pripravilo analitsko podjetje Strategy Analytics. Povpraševanje po pametnih urah se je namreč v prvem četrtletju letošnjega leta povečalo, in sicer za kar 20 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019. V prvem četrtletju leta 2020 je bilo skupaj prodanih okoli 14 milijonov pametnih ur, kar pomeni, da resnično postajajo del našega življenja.

V prvem četrtletju je največ pametnih ročnih ur prodalo podjetje Apple, in sicer 7,6 milijona ur Apple Watch. Na drugem mestu najdemo podjetje Samsung, ki je prodalo 1,9 milijona pametnih ur. Apple je s tem v prvem četrtletju leta 2020 osvojil skupno 55,5 odstotka trga, Samsung pa 13,9 odstotka. Na tretjem mestu lestvice najdemo podjetje Garmin, ki je omenjenem obdobju dobavilo 1,1 milijona enot, kar skupno pomeni 8-odstotni tržni delež.

Strokovnjaki so prepričani, da bo zaradi pandemije koronavirusa prodaja pametnih ročnih ur v drugem četrtletju letošnjega leta močno upadla. Poznavalci pa pričakujejo povečanje prodaje že v tretjem četrtletju letošnjega leta.


Prijavi napako v članku