Tablični računalniki
31.12.2016 16:05
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neuradne informacije namigujejo na predčasno predstavitev Microsoft Surface 5

Kompaktni Microsoft Surface Pro 4.
Kompaktni Microsoft Surface Pro 4.

Pri Digitimes in International Business Times poročajo, da naj bi Microsoft novo hibridni prenosnik Surface 5 predstavil v prvi četrtini leta 2017. Pri Microsoftu bi tako presenetili javnost in medije s hitrejšo predstavitvijo računalnika, ki ponuja tudi možnost odstranitve tipkovnice in uporabe kot tablice. Microsoft Surface 5 se že zdaj omenja kot izredno močna konkurenca za applove prenosnike MacBook Pro.

Na področju tehničnih specifikacij v tem trenutku še ni veliko znanega. Pri Microsoftu očitno dobro skrivajo podrobnosti saj se ne pojavlja veliko neuradnih informacij ali raznoraznih fotografij iz tovarn, kjer bi se računalniki izdelovali. Marketinški pristop podjetja se tako razlikuje od konkurence. Po neuradni informacijah se omenja zaslon v UHD resoluciji in Qualcomm SoC čipovje. Slednje bi bilo v nasprotju s prejšnjimi govoricami, ko se je omenjalo revolucionarno Kaby Lake čipovje, ki naj bi dramatično izboljšalo hitrost delovanja računalnikov. Se pa na podlagi teh informacij pričakuje dolga vzdržljivost baterije v prenosniku Surface 5.

Leto 2017 bo za Microsoft razburljivo. Poleg novih prenosnikov se napoveduje tudi pametni telefon Surface Phone. Slednji naj bi predstavljal zmogljivo alternativo iPhonu in telefonom na platformi Android ter hkrati najboljšo napravo za uporabo operacijskega sistema Windows 10 na pametnih napravah.


Prijavi napako v članku