Strojna oprema
24.01.2007 13:28

Deli z drugimi:

Share

NETGEAR Wireless-N s certifikatom »Connect with Centrino«

NETGEAR, svetovni ponudnik tehnološko naprednih omrežnih izdelkov, je danes objavil, da so njihovi usmerjevalniki RangeMax NEXT Wireless-N prvi brezžični omrežni izdelki v panogi, ki imajo Intelov certifikat “Connect with Centrino”. NETGEAR-ovi usmerjevalniki RangeMax Wireless-N (WNR834B in WNR854T) so uspešno prestali proces preverjanja skladnosti in združljivosti s tehnologijo Intel Next-Gen Wireless-N, ki bo do konca januarja 2007 na tržišču v prenosnih računalnikih skupaj z mobilno tehnologijo Intel Centrino Duo.

NETGEAR-ove usmerjevalnike RangeMax NEXT Wireless-N, ki so bili “preskušeni in preverjeni”, da delujejo s tehnologijo Intel® Next-Gen Wireless N, je v obdobju več mesecev testiral Intel v okoljih, kakršna imajo uporabniki doma in v podjetjih. V procesu pridobivanja certifikata so preizkušali skladnost usmerjevalnikov RangeMax NEXT Wireless-N s tehnologijo Intel® Next-Gen Wireless-N in tudi ocenjevali delovanje, povečan doseg, soobstoj z drugimi odjemalci 802.11 b/g in dostopnimi točkami ter sposobnost odstranjevanja mrtvih točk Wi-Fi.

Dave Hofer, direktor skupine za brezžične omrežne in mobilne izdelke v družbi Intel Corporation, je izjavil, da je Intel vzpostavil program “Connect with Centrino”, s katerim bodo uporabnikom tehnologije Centrino Mobile v domačem brezžičnem omrežju zagotovili večjo hitrost, doseg in robustnost. “NETGEAR je s pridobitvijo certifikata jasno pokazal zavezanost k spodbujanju in širjenju osnutka standarda 802.11n.”

“Predstavitev tehnologije Intel® Next-Gen Wireless-N dodatno potrjuje stanje osnutka specifikacije 802.11n,” je pojasnil podpredsednik trženja izdelkov pri podjetju NETGEAR Vivek Pathela. “Ponosni smo, da smo prvi med prodajalci v panogi pridobili nov certifikat “Connect with Centrino”, kar pomeni odločno in nesporno sporočilo našim strankam v zvezi z delovanjem, združljivostjo in skladnostjo z družino izdelkov RangeMax NEXT Wireless-N. Strog proces pridobivanja certifikata, ki so ga prestali naši izdelki, je posebno pomemben za naše stranke. Certifikat namreč dokazuje in potrjuje obsežna prizadevanja NETGEAR-a, da bi na trg poslal izdelke, ki že danes na podlagi osnutka standarda 802.11n obljubljajo hitrost, povečan doseg, zanesljivost in interoperabilnost. Ponosni smo, da v sodelovanju z Intelom zagotavljamo infrastrukturo Wireless-N ter s tem uresničujemo zbliževanje zabave, komunikacije in informacij v povezane/omrežene domove.”

Informacije o izdelkih RangeMax NEXT
RangeMax NEXT je najpopolnejša družina brezžičnih izdelkov, združljivih z osnutkom standarda 802.11n, ki vključujejo:
” usmerjevalnik RangeMax NEXT Wireless-N Gigabit Edition s stikalom 10/100/1000 (WNR854T)
” usmerjevalnik RangeMax NEXT Wireless-N s stikalom 10/100 (WNR834B/M)
” usmerjevalnik modema RangeMax NEXT Wireless-N ADLS 2+ s stikalom 10/100(DG834N)
” prilagojevalnik za prenosni računalnik RangeMax NEXT Wireless-N (WN511B/T)
” prilagojevalnik PCI RangeMax NEXT Wireless-N (WN511B/T)
” prilagojevalnik RangeMax NEXT Wireless-N USB 2.0 (WN121T)
” dostopna točka RangeMax RangeMax NEXT Wireless-N (WN802T)

Družina brezžičnih izdelkov RangeMax NEXT tako kot drugi NETGEAR-ovi izdelki zagotavlja varnost in enostavno uporabo z robustnim nizom funkcij, ki vključujejo: požarne zidove NAT in SPI, Touchless WiFi Security, 64- in 128-bitno šifriranje WEP, Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key (WPA-PSK in WPA2-PSK), zaščito pred napadi z onemogočanjem storitev (DoS), zaznavanje in preprečevanje vdorov (IDS) in razkrivanje gostitelja (DMZ) za varno igranje.

Usmerjevalnik NETGEAR RangeMax NEXT Wireless N (WNR834B) in usmerjevalnik RangeMax Wireless-N Gigabit Edition (WNR854T) imata enoletno garancijo. Na voljo sta pri vodilnih prodajalcih ter v spletnih trgovinah po maloprodajnih cenah od 149 ameriških dolarjev naprej.


Prijavi napako v članku