Računalništvo, telefonija
31.05.2017 14:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ne pristanite na manj!

Ne pristanite na manj!
Ne pristanite na manj!

Tehnologija na področju pametnih telefonov je v zadnjem času toliko napredovala, da tudi naprave v srednjem cenovnem segmentu nudijo veliko več, kot so včasih. Honor 8 Lite omogoča uporabniku brezkompromisno zmogljivost in udobje uporabe – ne le na dan nakupa, ampak tudi po več mesecih intenzivne uporabe.

Honor 8 Lite nudi tri najpomembnejše elemente, ki omogočajo udobno uporabo: top specifikacije, najnovejša verzija Androida 7.0 in optimiziran EMUI 5.0. Zato je telefon resnično prijeten za uporabo takoj po nakupu in tudi kasneje. Pika na i pa je kakovosten in nadvse privlačen dizajn.

#Top specifikacije

Prvi pogoj za hitro delovanje pametnih telefonov so dobre specifikacije. V primeru pametnega telefona govorimo predvsem o naprednem procesorju in zmogljivostih RAM-a.

Honor 8 Lite ima vgrajen osemjedrni HiSilicon Kirin 655 procesor s štirimi jedri, ki tečejo pri frekvenci 2,1 GHz in štirimi, ki tečejo pri hitrosti 1,7 GHz. Višje število jeder mogoča, da se sočasno izvaja več izračunov.

Drugi nujni element je delovni pomnilnik (RAM). S 3 GB se Honor 8 Lite povsem kosa z najdražjimi napravami na trgu ta trenutek. RAM je v resnici zelo pomemben element, ki pa je vse prevečkrat spregledan in povzroča ozko grlo. Višje količine delovnega pomnilnika omogočajo gladko delovanje sistema in aplikacij, predvsem v primeru, ko uporabnik preklaplja med večjim številom zagnanih aplikacij. Prav tako pa omogoča, da aplikacije obdržijo svoje stanje v ozadju dlje časa, medtem ko jih uporabnik ne uporablja.

Tako procesor, kot delovni pomnilnik, predstavljata dobro naoljen dvojec, ki se odlično dopolnjuje. Temu paru je potrebno dodati le še Mali-T830MP2 grafični sistem, ki bo kos tudi najbolj zahtevnim igram in bo vzdrževal gladko predvajanje slike. Z Honorjem 8 Lite boste imeli vedno pri roki zmogljiv in hiter telefon.

#Popolna programska oprema

Zmogljivosti Honorja 8 Lite se ne končajo zgolj pri specifikacijah ampak tudi kot merljiva in stalna korist za uporabnika pametnega telefona. Takoj, ko telefon odpakirate na njem teče najnovejša različica Androida, 7.0 Nougat.

Še en element je najnovejša različica lastnega uporabniškega vmesnika, EMUI 5.0, ki vsebuuje vrsto funkcij, tako za potrebe izgleda, kot tudi za delovanje.Vmesnik je lažji, bolj pregleden in minimalističen. Ponuja hitrejši dostop do bližnjic in uporanik lahko bolj poglobljeno upravlja z obvestili, ki hkrati ponujajo več informacij.

Telefon omogoča da s skeniranjem celotne naprave poišče vse elemente, ki jih je treba optimizirati. Sem spadajo odstranjevanje starih, nepotrebnih datotek, zapiranje nepotrebnih aplikacij v ozadju, optimizacija rabe baterije in skeniranje pomnilnika preko spletnega antivirusnega programa.

#Visoke zmogljivosti

Najpomembnejši pa so mehanizmi, ki poskrbijo, da se zmogljivost sistema in aplikacij ne slabša s časom. Honor 8 Lite ima vgrajene rešitve, ki se učijo od uporabnika telefona in poznajo njegove vzorce. S tem lahko telefon vnaprej predvidi načine uporabe in se temu prilagodi, ker omogoča boljše upravljanje z baterijo. Več resursov gre k aplikacijam, ki so najbolj uporabljene, zato se največkrat uporabljene aplikacije ali programi zaženejo hitreje in bolje delujejo.

EMUI 5.0 omogoča, da več kot 90 odstotkov uporabnikovih interakcij s telefonom ne potrebuje več od treh klikov, kar znatno zmanjša čas in olajša uporabo telefona.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku