Prenosni računalniki
11.12.2009 06:21
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najzmoglivejši dvozaslonski prenosni računalnik Onkyo DX 107A5

Vsestransko uporaben in oblikovno všečen dvozaslonski prenosni računalnik Onkyo DX 107A5.
Vsestransko uporaben in oblikovno všečen dvozaslonski prenosni računalnik Onkyo DX 107A5.

Ker sočasna uporaba dveh zaslonov olajšuje delo in pohitri vsakdanja opravila, ne preseneča, da so tudi inženirji podjetja Onkyo pripravili prenosnik, ki za prikazovanje slik uporablja kar dva 26-centimetrska zaslona ločljivosti 1.366 × 768 točk. S »pomožnim« zaslonom, ki ga po potrebi skrijemo za primarni zaslon, lahko na primer sočasno opravljamo spletno telefonijo in brskamo po svetovnem spletu ali programiramo in prebiramo priročnike.

Prenosni računalnik Onkyo DX 107A5 se lahko pobaha tudi kot najzmoglivejši dvozaslonski prenosni računalnik na planetu, saj njegova strojna oprema obsega energijsko varčen procesor Athlon Neo MV-40 frekvence 1,6 GHz, sistemski pomnilnik kapacitete 2 GB, trdi disk s 320 GB prostora, zmogljivo grafično kartico AMD/ATI Radeon HD 3200 in gigabitno mrežno kartico.

Celoto zaključuje novi 32-bitni Microsoftov operacijski sistem Windows 7 Home Premium. Dvozaslonski prenosni računalnik Onkyo DX je vsaj zaenkrat mogoče “fizično” kupiti le na Daljnem vzhodu po maloprodajni ceni 660 evrov. To pa je kar 70 evrov manj od primerljivega dvozaslonskega prenosnega računalnika DZ konkurenčnega podjetja Kohjinsha.


Prijavi napako v članku