Računalništvo, telefonija
08.01.2014 13:40

Deli z drugimi:

Share

Največja skrivnost vašega pametnega telefona

Na povprečnem pametnem telefonu je med 2.700 in 4.200 bakterij.
Na povprečnem pametnem telefonu je med 2.700 in 4.200 bakterij.

Zelo težko boste v vsakdanjem življenju našli bolj umazan predmet kot je vaš pametni telefon. Raziskava objavljena v časniku Wall Street Journal, ki jo je izvajal HML Labs of Muncie, Ind., je razkrila, da se na povprečnem pametnem telefonu nahaja med 2.700 in 4.200 enot koliformnih bakterij, ki se najpogosteje nahajajo v fekalijah. Opisano predstavlja zanimivo dejstvo, na katerega se lahko spomnite, ko boste ob naslednjem klicu prislonili napravo ob vaš obraz.

Iskanja rešitve za opisani problem so se lotili pri podjetju Corning Inc. Rezultat, po slabem letu dni razvoja, je prvi antibakterijski zaslon za pametne mobilne telefone. Predstavitev poteka ravno v teh dneh na enem izmed največjih tehnoloških dogodkov, CES 2014 v Las Vegasu. Pri tem so se zgledovali po bolnišnicah, kjer v dezinfekcijskih sredstvih pogosto uporabljajo srebro. Zaslon tako vsebuje ione srebra, ki po navedbah podjetja poskrbijo za 99,9 odstotka vseh bakterij.

Kdaj bo Antimicrobial Gorrila Glass 3 na voljo na trgu in na pametnih telefonih ter ostalih podobnih napravah še ni znano. Odgovorni v podjetju so razkrili, da potekajo intenzivni pogovori s številnimi proizvajalci, ki bi novo tehnologijo lahko vključili v prihajajoče modele. Ključen izziv bo prepričati uporabnike o potrebi po takšnem zaslonu, saj gre za mikrobiološka bitja, ki niso vidna prostemu očesu. Običajno tisto kar ne vidimo, ne obstaja.

Morda bi za hitrejšo uvedbo na trgu pripomogla kakšna aplikacija, ki bi omogočala prikaz vseh majčkenih bitjih, ki se razmnožujejo na naših telefonih?


Prijavi napako v članku