Računalništvo, telefonija
20.11.2010 18:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Največ (zabeleženih) nevarnih varnostnih lukenj imel brskalnik Chrome

Pri brskalnikih je pričakovano odkritih največ varnostnih lukenj.
Pri brskalnikih je pričakovano odkritih največ varnostnih lukenj.

Podjetje Bit9 je postreglo z najnovejšo lestvico, ki govori o tem, katera programska aplikacija je imela v letošnjem letu največ nevarnih varnostnih lukenj. Največ so jih našteli pri Googlovem brskalniku Chrome. Takoj za njim na lestvici najdemo še en brskalnik, in sicer Applov Safari, tretje mesto pa zaseda Microsoftov programski paket Office.

Natančnejše številke kažejo, da je imel v tem letu Chrome 76 nevarnih lukenj, Safari 60, Office pa 57. Lestvico sicer sestavlja še kar nekaj aplikacij. Poglejmo si katere: Adobe Reader in Acrobat (54 lukenj), Mozilla Firefox (51), Sun Java Development Kit (36), Adobe Shockwave Player (35), Microsoft Internet Explorer (32), RealNetworks RealPlayer (14), Apple WebKit (9), Adobe Flash Player (8), Apple QuickTime (6) in Opera (6).

Pri tej lestvici pa je potrebno dodati, da ni nujno, da so najvišje uvrščene aplikacije tudi dejansko najbolj nevarne. Potrebno je namreč povedati, da podjetja, ki imajo v lasti brskalnik, javnost precej bolj obveščajo o novih varnostnih luknjah. Zelo pomemben pa je tudi čas, ki je potreben, da podjetja pri svojih aplikacijah odpravijo določeno varnostno luknjo.


Prijavi napako v članku