Računalništvo, telefonija
09.01.2017 13:33
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najmanjši in najtanjši Bluetooth sledilnik na svetu

Najmanjši in najtanjši Bluetooth sledilnik na svetu
Najmanjši in najtanjši Bluetooth sledilnik na svetu

Slovensko podjetje Chipolo je na Mednarodnem sejmu potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu predstavil dva nova produkta – Chipolo Sticker in Chipolo Clip. Z najmanjšim in najtanjšim ohišjem na svetu, oba produkta spreminjata vlogo Bluetooth sledilnikov. Sedaj jih je namreč mogoče uporabljati tudi na manjših in tanjših predmetih, kot so očala in denarnica. Poleg širjenja linije svojih produktov, pa Chipolo lansira tudi Chipolo Platformo, ki vsem podjetjem omogoča, da v svoje produkte integrirajo moč pametne lokacije in jih povežejo z njihovo mrežo izgubljenih predmetov.

Chipolo Sticker je le malce večji od običajne sponke za papir in je najmanjša brezžična sledilna naprava na svetu. Idealen je za uporabnike, ki pogosto izgubljajo predmete z majhno površino, na katere se klasični sledilniki težko pritrdijo – na primer očala ali brezžične slušalke. Chipolo Stocker je 63 % manjši od svojega predhodnika Chipolo Plus, vendar je z 85 dB glasnostjo še vedno izjemno zmogljiv. Chipolo Sticker je prva sledilna naprava z vgrajeno tehnologijo brezžičnega napajanja, ki temelji na inovativni WattUp tehnologiji, izumu podjetja Energous Corporation. WattUp je revolucionarna tehnologija, ki omogoča napajanje prek radio ferkvenc, s katerimi se Chipolo Sticker hitro napolni brez kabelskega priklaplanja.

Chipolo Clip pa je najtanjši Bluetooth sledilnik. Nameščen je na priročno sponko, ki omogoča preprosto pritrditev na osebno izkaznico ali potni list. Sponko lahko uporabnik enostavno sname in sledilnik vstavi v denarnico, prav tako kot ostale bančne kartice. Glasnost Chipolo Clipa je 90 dB, napaja pa ga nezamenljiva baterija. Po izteku življenjske dobe, ga lahko uporabniki s 50 % popustom zamenjajo z novim.

Chipolo Sticker in Chipolo Clip delujeta prek povezave s Chipolo mobilno aplikacijo, ki je na voljo tako za iOS kot za Android sisteme. Ko uporabnik založi predmet, na katerem ima Chipolo, lahko s pomočjo aplikacije sproži zvonenje, kar olajša lociranje predmeta, dokler se ta nahaja v območju 60 metrov. Če pa se predmet nahaja izven dometa Bluetootha, si aplikacija zapomni lokacijo, kjer je bil predmet nazadnje povezan s telefonom. Če uporabnik v aplikaciji označi svoj Chipolo kot izgubljen in v njegovo bližino pride drug uporabnik Chipolo mreže izgubljenih predmetov, bo lastnik obveščen o novi lokaciji.

Oba produkta sta še v razvojni fazi, Chipolo Clip bo na voljo spomladi 2017, Chipolo Sticker pa konec leta 2017.


Prijavi napako v članku