Računalništvo, telefonija
27.12.2014 07:44

Deli z drugimi:

Share

Najboljši selfie vseh časov!

Za izdelavo najboljšega selfija vseh časov je letalski inženir Timothy LaBranche skupno porabil kar šest ur.
Za izdelavo najboljšega selfija vseh časov je letalski inženir Timothy LaBranche skupno porabil kar šest ur.

Ker priljubljenost »selfiejev« ne pojenja, vse več podjetji za uporabnike pripravlja izdelke, ki jim olajšujejo izdelavo fotografijo samega sebe. Letošnje leto bi lahko celo razglasili za leto »selfiejev«, saj se ti pojavljajo že na vsakem koraku. Najboljši selfie v letu 2014 pa je po mnenju številnih kritikov posnel letalski inženir Timothy LaBranche, ki je že vrsto let zaposlen pri letalski družbi JetBluee.

Zamisel za izdelavo najizvirnejše fotografije samega sebe je Timothy LaBranche »dobil« v oktobru, za njeno izvedbo pa se je na delovnem mestu pojavil eno uro pred pričetkom dela oziroma ob treh zjutraj. Za izvedbo njegove zamisli je možakar izbral letalo Embraer E-190 in digitalni fotoaparat Canon 6D, ki je bil povezan z njegovim pametnim mobilnim telefonom preko povezave Wi-Fi za oddaljen zajem fotografij. Nato je izdelal fotografijo samega sebe na vseh razpoložljivih sedežih, za pripravo končnega izdelka pa je potreboval kar pet ur, pri tem pa si je pomagal tudi s 500 odstotno povečavo.

Končni izdelek letalskega inženirja zaposlenega pri letalski družbi JetBluee je navdušil mnoge, čeprav sam z njim ni bil povsem zadovoljen. Ta si je namreč sprva zamislil uporabo različnih oblek za vsak posamičen sedež v letalu, vendar čas pri tem ni bil njegov zaveznik, saj je imel na voljo zgolj eno uro časa.


Prijavi napako v članku