Triki in nasveti
03.08.2019 12:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši način shranjevanja kriptovalut

Poslujete s kriptovalutami ali pa še boste? Veste, kakšen je najbolj varen način shranjevanja kriptovalut? Kako se izogniti kraji in zlorabi? Kako najbolje zaščititi svoje kriptožetone?
Najboljši način shranjevanja kriptovalut
Najboljši način shranjevanja kriptovalut

Najbolj popularna kriptovaluta na svetu je še vedno Bitcoin, kmalu za tem pa ga dohaja Ether in druge. Kriptožetoni so za razliko od fizičnega denarja zgolj digitalne številke in nič drugega, zato je shranjevanje imetja na varen in zanesljiv način zelo pomembna zadeva.

Pa veste, kakšen je najboljši način? Če svoje žetone shranjujete kar na svoji digitalni menjalnici? Ta način ni najbolj varen, saj lahko nepridipravi vdrejo v strežnike in odtujijo večino premoženja (kar se je zgodilo podjetju NiceHash). Da ne govorimo, da imajo podjetja vse privatne ključe (privatni ključ je potreben za prenos sredstev) shranjene na svoji strani.

Prav tako ni dobro shranjevati v navadni digitalni denarnici, kot to počne večina uporabnikov, saj so tudi te dovzetne za razne napade.

Trenutno najbolj varno je t.i. “hladno shranjevanje” (cold storage), kjer imate vi zasebni ključ na papirju, ki pa ni digitalno shranjen. Čeprav je možnost, da si takšno denarnico ustvarite kar sami, je potrebno zagotoviti varnost računalnika, kjer se ustvari privatni ključ, prav tako je potrebno poskrbeti tudi za tiskalnik, saj ima svoj spomin, na katerem se pred tiskanjem shrani privatni ključ …

Lahko pa si hladno denarnico naročite preko spleta, kjer bodo poskrbeli za največjo možno varnost in začito vašega privatnega ključa. Digitalno denarnico si lahko na primer naročimo pri podjetju CardWallet iz Nemčije.

Naročite tukaj -> https://tinyurl.com/RN-CardWallet


Prijavi napako v članku