Triki in nasveti
28.10.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljše igre na najslabšem računalniku

Kolikokrat je izšla nova igra za računalnik, ki ste nato naložili in ugotovili, da je za vaš računalnik prezahtevna in ne deluje tako, kot mora? Zakaj bi vedno kupovali nove komponente in nadgrajevali računalnik, če pa lahko igrate najnovejše igre na najstarejšem računalniku?
Najboljše igre na najslabšem računalniku
Najboljše igre na najslabšem računalniku

Kaj, če bi vam nekdo rekel, da lahko igrate najzahtevnejše in najnovejše igre na najbolj enostavnem in najstarejšem Chromebooku? Morda bi se vam zdelo skoraj nemogoče, vendar je s pomočjo spleta vse to postalo realnost.

Vagon je spletna platforma, ki vam omogoča izposojo virtualnega računalnika na daljavo. Vse, kar potrebujete, je računalnik z najnovejšim internetnim brskalnikom in vsaj 5 megabitno povezavo s spletom. Vse, kar je potrebno plačati, je malce manj kot 7 evrov na mesec za virtualni računalnik s 50 GB spomina in urno zaračunavanje glede na zahtevane specifikacije sistema.

Platforma ponuja dva tipa virtualnega sistema, in sicer: prilagojenega za procesorsko moč in prilagojenega za grafično moč.

Kakšne so torej cene za uro igranja?

Za osnovni sistem, ki se uporablja za procesorsko moč, bo za dvo-jederni procesor 3.1 GHz in 4 GB RAMa potrebno odšteti okrog 20 centov na uro, medtem ko bo za najmočnejši sistem z 24-jedrnim procesorjem 4.0 GHz in 192 GB RAMa pa bo potrebno odšteti malce manj kot 4 evre na uro.

Za osnovni sistem, ki se uporablja za grafično moč, bo za 4-jederno grafično kartico z 16 GB spomina in 16 GB RAMa potrebno odšteti 80 centov na uro, medtem ko bo za najmočnejši sistem z 48-jedrno grafično kartico s 4×16 GB spomina in 192 GB RAMa potrebno odšteti malce manj kot 8 evrov na uro.

Seveda lahko kadarkoli prilagajate zmogljivost sistema z nekaj preprostimi kliki.

Da se boste lažje odločili, vam Vagon ponuja enotedensko testno obdobje, v katerem lahko za 80 centov uporabljate virtualni računalnik (procesorski, s 50 GB spomina, 2 uri) z 8 jedri 4.0 GHz in 64 GB RAMa, ter grafični računalnik za 2 uri z 4 jedri, 16 GB RAMa in 16GB grafičnega spomina.


Postopek registracije je hiter in enostaven za delovanje pa ne potrebujete nič drugega kot spletni brskalnik in internetno povezavo.


Več -> https://vagon.io


Prijavi napako v članku