Računalništvo, telefonija
Aplikacije in dodatni programi
Triki in nasveti
27.03.2024 13:30

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije za srečnejše življenje leta 2024

Se počutite preobremenjeni in pod stresom? Med delom, družino in družabnimi obveznostmi se zdi, da nikoli ni trenutka, ko bi lahko zgolj zadihali in se sprostili. Kaj pa, če bi obstajala aplikacija, ki bi vam lahko pomagala najti čas zase tudi v najbolj napornih dnevih?

Generalna skupščina Združenih narodov je 20. marec za mednarodni dan sreče razglasila 12. julija 2012, prvič smo ga praznovali leta 2013. Stopnja splošnega zadovoljstva z življenjem je odvisna od več dejavnikov. Poleg gospodarskih razmer in blaginje v državi ter finančnega stanja gospodinjstva ali posameznika na občutenje zadovoljstva vplivajo tudi zdravje, položaj na trgu dela in medosebni odnosi. Ob tej priložnosti smo zbrali nekaj zanimivih aplikacij, povezanih s to temo.

Kaj so aplikacije za srečo?

Aplikacije za srečo oz. “srečne aplikacije” so zasnovane tako, da vam pomagajo najti čas zase vsak dan, pa naj bo to še tako težko. Z njihovo pomočjo se lažje osredotočite na svoje dobro počutje in zdravje. Če si vsak dan vzamete nekaj minut za pomiritev sami s seboj in naredite nekaj, kar vas veseli, lahko ustvarite bolj uravnoteženo in zadovoljujoče življenje.

Znanstveno podprte aplikacije za srečo uporabljajo načela pozitivne psihologije, s katerimi uporabnikom pomagajo najti srečo, zmanjšati stres in tesnobo, zgraditi odpornost in razviti boljše navade. Delajo na izboljšanju vašega čustvenega življenja, družbenega življenja in fizičnega zdravja.

Medtem ko se različne aplikacije za srečo razlikujejo v svojem pristopu, jih ima večina nekaj skupnih lastnosti:

 • Ponujajo nasvete in članke o sreči.
 • Imajo pozitivne krepitve vedenja, kot so značke in nagrade.
 • Omogočajo spremljanje ravni sreče skozi čas.

Če torej iščete aplikacijo za srečo, ki bi vam pomagala na vašem potovanju do leta 2024, preberite 10 najboljših.

Action for Happiness: Get Tips

Action for Happiness je globalno gibanje in dobrodelna organizacija iz Velike Britanije, katere glavni cilj zgraditi srečnejši in prijaznejši svet. Njhova istoimenska aplikacije na podlagi najnovejših znanstvenih dognanj uporabniku ponuja predloge enostavnih korakov, kako doseči ta cilj.

Ključne prednosti:

 • Navdihnite se z vsakodnevnimi opomniki o preprostih dejanjih, ki jih lahko naredite za izboljšanje svoje sreče.
 • Spremljajte mesečne teme, ki temeljijo na najnovejših znanstvenih raziskavah o sreči.
 • Delite svoje besede, dejanja in ideje z drugimi v skupnosti in širite prijaznost.

Podrobnosti:

Končna ocena

Action for Happiness je hvale vredna organizacija, ki s svojo brezplačno aplikacijo skrbi za dnevno dozo inspiracije uporabnikov, ki skušajo graditi lepši svet.

Headspace: Sleep & Meditation

Headspace je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za srečo na trgu in je visoko uvrščena v vseh člankih o »najboljših aplikacijah za meditacijo«, vključno s prvim mestom v New York Timesu. Ponuja vodene meditacije in dihalne vaje, ki vam pomagajo pri sprostitvi, obvladovanju stresa in osredotočanju energije. Izbirate lahko med stotinami meditacij, naučite se lahko veščin čuječnosti, meditirate s prijatelji in gradite svoje meditacijske navade po svoje.

Ključne prednosti:

 • Dostopajte do široke palete vodenih meditacij vrhunskih strokovnjakov, ki vam pomagajo pri obvladovanju stresa in tesnobe ter razvijajo prakso čuječnosti.
 • Uporabite Headspaceove pripomočke za spanje, vključno s Sleepcasts, glasbo za spanje in zvočno sliko, s čimer ustvarite popolne pogoje za miren spanec.
 • Prejemajte opomnike za pozornost, ki vas spodbujajo, da si vzamete odmor, dihate in se zavedate sedanjega trenutka.

Podrobnosti:

Končna ocena

Kritiki in uporabniki so dokazali, da je Headspace ena izmed, če ne najboljša aplikacija za meditacijo. Vsebina, ki jo vodijo strokovnjaki, je obsežna in jo je mogoče enostavno vključiti v vašo dnevno rutino. Headspace vas vodi skozi celotno potovanje čuječnosti in brez težav preidete od začetnika do strokovnjaka za meditacijo. Raznolik nabor vodenih meditacij v aplikaciji skrbi za vse ravni, kar zagotavlja, da se Headspace, ko rastete in se razvijate, razvija z vami ter vam še naprej ponuja izzive in vpoglede za nego vašega duševnega in čustvenega počutja.

Mindfulness.com Meditation App

Mindfulness.com, ustanovljen leta 2020, je živahen novinec na trgu aplikacij za meditacijo. Njena geneza, ki se je razvila iz letnega srečanja Mindfulness Summit, največje konference o čuječnosti na svetu, ki so jo ustvarili njeni ustanovitelji, jo zelo jasno loči od drugih. Kot manjši igralec na trgu je moč aplikacije Mindfulness.com v tesni povezanosti s svojo skupnostjo, zaradi česar je izjemno spretna pri ponujanju smiselne in prilagojene vsebine, ki jo imajo uporabniki radi.

Ključne prednosti:

 • Vsak dan prejmite prilagojeno video lekcijo in meditacijo.
 • Bodite del uspešne skupnosti in se učite od svetovno priznanih učiteljev čuječnosti.
 • Izkoristite moč 1-2 minutnih mikrovaj ali izbirajte med različnimi govori, tečaji, meditacijami in zvočnimi kulisami, s katerimi zmanjšate stres in tesnobo ter bolje spite.
 • Naredite nekaj dobrega: del vaše naročnine gre v dobrodelne namene in brezplačne naročnine za tiste s finančnimi težavami.

Podrobnosti:

 • Ocene trgovin z aplikacijami: 4.8/5.0
 • Cena: Naročnina na Mindfulness Plus je za teden dni brezplačna, potem pa je cena $14.99/mesec ali $69.99/leto
 • Dostop: App Store in Google Play

Končna ocena

Mindfulness.com kot aplikacij izstopa, osredotočena na uporabnika in zanj skrbi predvsem na področju pozornosti. Poleg tega se zavzema za to, da bo čuječnost dostopna in učinkovita tako individualno kot kolektivno. Ko ugotovite, da vaše osebno potovanje čuječnosti prispeva k širšemu cilju, spodbujanju bolj čuječnega in sočutnega sveta, se boste počutili odlično.

I am – Daily Affirmations

Aplikacija uporabnikom ponujajo dnevne afirmacije, ki jim pomagajo, da se osredotočijo na svoje dobro počutje in razvijejo pozitiven odnos do življenja. S temami, ki segajo vse od samooskrbe do pozitivnega razmišljanja, ima aplikacija nekaj za vsakogar.

Ključne prednosti:

 • Izberite, kako dolgo želite prejemati afirmacije. Ne glede na to, ali potrebujete hitro okrepitev (1 minuta) ali daljšo seanso (5 ali 15 minut), vas ta aplikacija pri tem spodbuja.
 • Prilagodite svojo izkušnjo afirmacije, da bo ustrezala vašim potrebam s širokim naborom tem aplikacije.
 • Kar najbolje izkoristite svoje afirmacije tako, da jih postavite direktno na domač zaslon.

Podrobnosti:

 • Ocene trgovin z aplikacijami: 4.9/5.0
 • Cena: Naročnina na I am Premium je brezplačna za teden dni, potem stane $14.99/leto
 • Dostop: App Store in Google Play

Končna ocena

I Am – Daily Affirmations je odlična aplikacija za srečo za tiste, ki potrebujejo dodatno motivacijo s pozitivnimi afirmacijami. S svojimi prilagodljivimi funkcijami in širokim naborom tem je aplikacija uporabna za vsakogar, ki želi izboljšati svoje počutje v kratkem času.

Wysa: Mental Health Support

Wysa je umetno inteligentni klepetalni robot, ki uporabnikom ponuja “varen” prostor, v katerem lahko z njim spregovorijo o svojih mislih, občutkih in izkušnjah. Uporabniki lahko dostopajo tudi do sprostitvenih vaj, meditacije in orodij za vizualizacijo, ki jim pomagajo, da se počutijo bolj mirne, da bolje spijo in lažje nadzirajo svoja čustva.

Ključne prednosti:

 • Anonimni pogovori s sočutnim klepetalnim robotom.
 • Uporabniki lahko za pomoč pri obvladovanju depresije, stresa, tesnobe in drugih težav z duševnim zdravjem uporabljajo tehnike, podprte z raziskavami, kot sta kognitivno vedenjska terapija in dialektična vedenjska terapija.
 • Wyso se lahko poveže z aplikacijo Health in preko nje dobiva poročila o dejavnostih.
 • Po potrebi je na voljo tudi klepet s strokovnjakom za duševno zdravje.

Podrobnosti:

 • Ocene trgovin z aplikacijami: 4.9/5.0
 • Cena: Naročnina na Wysa Premium stane $19.99/mesec ali $74.99/leto, medtem ko funkcija “Guided Support” (z dostopom do profesionalnega coacha za dobro počutje) stane $29.99/teden ali $79.99/mesec  
 • Dostop: App Store in Google Play

Končna ocena

Wysa je klepetalni robot, ki ga poganja umetna inteligenca in je zaseben in varen ter vam pomaga ostati na tekočem z vašimi potrebami po duševnem zdravju in dobrem počutju. Če potrebujete dodatno podporo, se z lahkoto se lahko povežete s strokovnjakom za duševno zdravje. Če iščete varen prostor za pogovor o svojih občutkih, je Wysa odlična izbira.

DailyBean – simplest journal

DailyBean je intuitivna, enostavna, minimalistična aplikacija na principu dnevnika, ki uporabnikom pomaga spremljati vsakdanje življenje in analizirati tedenske ali mesečne rezultate.

Ključne prednosti:

 • Vsak dan enostavno in hitro zabeležite svoje razpoloženje in dejavnosti.
 • Oglejte si tok svojega razpoloženja skozi mesečni koledar.
 • Prilagodite kategorije svojim potrebam.
 • Svojim zapisom dodajte opombe in slike.

Podrobnosti:

 • Ocene trgovin z aplikacijami: 4.8/5.0
 • Cena:  Naročnina na DailyBean stane $3.99/mesec ali $19.99/leto
 • Dostop: App Store in Google Play

Končna ocena

DailyBean je odlična aplikacija na principu dnevnike za tiste, ki želijo učinkovito in intuitivno spremljati svoje dnevno razpoloženje in dejavnosti. S prilagodljivimi kategorijami in barvitimi ikonami je DailyBean enostavna za uporabo in odlična izbira za vse, ki iščejo aplikacijo, s katero lahko enostaveno spremljajo svoje vsakdanje življenje in analizirajo, kako se spreminja skozi čas.

Calm

Calm, pravi titan na področju aplikacij za dobro počutje, je stalen spremljevalec milijonov ljudi, ki želijo negovati mir in duševno zdravje. Calm je bil predstavljen leta 2012 in je od takrat zbral obsežno paleto funkcij, od vodenih meditacij in zgodb o spanju do glasbe in vaj za pozornost. Vse pa je namenjeno lajšanju stresa in izboljšanju spanca.

Ključne prednosti:

 • Začnite ali končajte dan s svežo perspektivo skozi Daily Calm, 10-minutno meditacijo, ki se spreminja vsak dan, zagotavlja vpoglede in se osredotoča na različne vidike čuječnosti in duševnega zdravja.
 • Potopite se v miren spanec z raznoliko izbiro pripovedovanih zgodb z glasovi slavnih osebnosti, kot sta Matthew McConaughey in Stephen Fry.
 • Učite se od strokovnjakov s področja psihologije, duševnega zdravja in samoizpopolnjevanja, preko poglobljenih “masterclass” tečajih, ki ponujajo smernice in znanje za izboljšanje vaše duševne odpornosti in osebne rasti.
 • Ostanite motivirani s sledenjem napredka in si spremljajte, kako meditacija vpliva na vaše življenje.

Podrobnosti:

 • Ocene trgovin z aplikacijami: 4.8/5.0
 • Cena:  Naročnina na Calm Premium je brezplačna 1 teden, potem pa stane $14.99/mesec ali $69.99/leto
 • Dostop: App Store in Google Play

Končna ocena

Calm je vseobsegajoča aplikacija za srečo, ki ponuja pravo zakladnico virov. Z vključitvijo Calma v vašo dnevno rutino vlagate v svojo mentalno vedrino in se opolnomočite z orodji in znanjem za trajno osebno rast in čuječnost. Glede na to, da je na voljo 7-dnevni brezplačni preizkus, se ga vsekakor splača preveriti!

Za konec pa …

Vsi vemo, da bi morali skrbeti za svoje duševno zdravje, vendar je za to težko najti čas in energijo. Aplikacije za srečo izkoristijo delček časa v vašem dnevu, da vam pomagajo, da se osredotočite nase in ustvarite bolj uravnoteženo in izpopolnjeno življenje. Pomagajo graditi sposobnosti in odpornost, ki povečujejo srečo, spodbujajo osebno rast in znatno izboljšajo dobro počutje.

Aplikacije na zgornjem seznamu so odlična možnost, o kateri lahko razmislite, če iščete malo pomoči na svoji poti, da postanete srečnejši in bolj izpolnjeni. Medtem ko nekatere aplikacije za srečo zahtevajo plačljivo naročnino, mnoge vključujejo brezplačne različice ali preizkuse, tako da jih lahko preizkusite, preden se zavežete za daljše obdobje.

Ali potrebujem aplikacijo za srečnejše življenje?

Na to vprašanje ni preprostega odgovora. Nekateri ljudje morda ugotovijo, da jim aplikacije za srečo pomagajo upravljati njihovo duševno zdravje in dobro počutje, drugi pa imajo raje druge metode. Konec koncev je odvisno od vas, da se odločite, kaj vam najbolj ustreza.

Aplikacije za srečo so lahko zelo koristne na več načinov. Prvič, lahko vam pomagajo, da se bolje zavedate svojih čustev. Če niste navajeni biti pozorni na svoja čustva, je lahko aplikacija odličen način za začetek.

Drugič, aplikacije za srečo vam lahko ponudijo dragocen vpogled v vašo lastno srečo. Če boste skozi čas spremljali svoje razpoloženje, boste morda lahko prepoznali vzorce in trende, ki jih sicer ne bi opazili.

Končno vam lahko aplikacije za srečo pomagajo pri postavljanju in doseganju ciljev. Če se trudite narediti pozitivne spremembe v svojem življenju, vam lahko aplikacija ponudi motivacijo in podporo, ki jo potrebujete, da ostanete na pravi poti.

Če se odločite za uporabo aplikacije za upravljanje svoje sreče, je bistvenega pomena, da izberete tisto, ki je prava za vas. Na trgu je veliko izbire, zato si vzemite nekaj časa in preberite ocene ter primerjajte funkcije, preden se odločite.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več