Računalništvo, telefonija
01.05.2017 19:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša pametna ura na svetu s težavami z baterijo?

V izbranih Applovih trgovinah bo mogoče rokovati s telefoni iPhone brez zaščitnih vrvic.
V izbranih Applovih trgovinah bo mogoče rokovati s telefoni iPhone brez zaščitnih vrvic.

Applova pametna ura Apple Watch že dve leti in pol predstavlja najboljšo pametno uro, ki si jo lahko kupite v tem trenutku. Pravokotni zaslon na katerem dejansko lahko prebirate informacije, ravno pravih dimenzij in operacijski sistem watchOS 3, ki v primerjavi z ostalimi platformami ponuja največjo izbiro aplikacij narejenih izključno za Apple Watch. To potrjujejo tudi prodajne številke. Apple je po podatkih podjetja Canalys zasedal prvo mesto na trgu pametnih ur s kar 49 odstotnim tržnim deležem. Noben izmed ostalih proizvajalcev ni presegel niti 20 odstotkov.

A kot kaže se lahko tudi Apple Watch pripeti nevšečnost z baterijo. Kot je bilo možno opaziti po družbenem omrežju Twitter in applovih forumih, nekateri uporabniki pametne ure Apple Watch poročajo o napihnjeni bateriji. Slednja je namreč razlog, da se zaslon ure zlomi ob stranicah in štrli iz ohišja. Baterija se v samem ohišju počasi napihuje in pritiska na vse ostale elemente in ker je na eni strani aluminijasto ohišje, predstavlja steklo zaslona lažji način za sprostitev pritiska. Gre predvsem za modele pametne ure prve generacije kar pomeni vse tiste, ki so si Apple Watch kupili pred začetkom prodaje aktualnih modelov.

Pri Applu so na omenjeno nevšečnost že reagirali in sicer s samodejnim podaljšanjem garancije iz enega na tri leta. S tem vsem uporabnikom omogočajo brezplačno popravilo pametne ure oziroma njeno zamenjavo. Škoda je namreč odvisna od tega kako močno se je baterija napihnila in kaj vse je ob tem poškodovala. Uporabniki Apple Watch Series 1 in Series 2 se z opisano težavo naj nebi soočali.

Kako razširjena je težava je v tem trenutku težko oceniti. Pametna ura je na trgu že od leta 2014 zato naj bi bila ena izmed možnosti za nastalo težavo uporaba ure v vodi, prva generacija Apple Watch ure ni vodoodporna, ali pa škoda nastala ob trku ure z ostalimi predmeti.


Prijavi napako v članku