Računalništvo, telefonija
24.02.2018 07:58
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj zanimiv telefon lahko sedaj kupimo kar pri sosedih!

Za inovativni telefon ZTE Axon M je v Italiji treba odšteti slabih 900 evrov.
Za inovativni telefon ZTE Axon M je v Italiji treba odšteti slabih 900 evrov.

Če vam običajni pametni mobilni telefoni niso po godu in radi izstopate v javnosti imamo odlično novico za vas, ki sliši na ime ZTE Axon M. Tu namreč gre za telefon s kar dvema zaslonoma, ki je navdušil že marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije. Novost lahko sedaj kupimo tudi v sosednji Italiji pri ponudniku mobilnih storitev TIM (http://bit.ly/ZTE-Axon-M-TIM), zanj pa bomo v prosti prodaji morali odšteti kar slabih 900 evrov.

Pametni mobilni telefon Axon M podjetje ZTE je opremljen z dvema enakima zaslonoma s 13,2-centimetrsko (5,2-palčno) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk ter takim stranskim robom, ki ju lahko preklopimo v enoten zaslon. Na ta način v nekaj sekundah pridobimo napravo, ki je opremljena z veliko večjim zaslonom, kar bo kot nalašč za zahtevnejša opravila (urejanje preglednic, dokumentov, mobilno urejanje slik in podobno) in večpredstavnostne vsebine. Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona ZTE Axon M obsega še procesor Snapdragon 821, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in 64 gigabajtov vgrajenega prostora, ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice. Za zajem fotografij in videoposnetkov pa je na voljo slikovno tipalo ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk. Namenska programska oprema vgrajena neposredno v mobilni operacijski sistem Android 7.1.2 Nougat pa omogoča uporabo zaslona na tri načine in sicer razširjena (enotna vsebina razširjena čez dva zaslona), dvojna (različni vsebini na zaslonih) in ogledalo (enaka vsebina na zaslonih).

Novost merili kar 150,8 x 71,64 x 12,1 milimetrov in tehta zavidljivih 230 gramov, zato je precej večja in težja v primerjavi z zdajšnjimi telefoni. Kljub temu verjamemo, da uporabnost zlahka upraviči velikost in težo novosti.


Prijavi napako v članku