Računalništvo, telefonija
31.08.2017 16:02
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naj vaš telefon ostane hiter

Naj vaš telefon ostane hiter
Naj vaš telefon ostane hiter

Ste vedeli, da lahko z nekaj preprostimi triki pomagate, da vaš telefon ostaja hiter in se s časom ne upočasni? Čeprav proizvajalci naredijo vse, da bi telefon delal kar najbolje in najhitreje, je odzivnost odvisna tudi od vsakega uporabnika posebej.

Uporabljajte aplikacije le od preverjenih ponudnikov

Aplikacije nameščajte direktno iz Google Play trgovine, saj vam to omogoča optimalno delovanje pametnih telefonov in njihove varnosti. V Google Play aplikaciji lahko hitro najdete pravi program, komentarji in ocene vam pomagajo ustvariti sliko o aplikaciji, prav tako pa se vam bo takšna aplikacija samodejno posodabljala, kar pomeni varnostne popravke, nove funkcionalnosti, hitrost in odprava napak.

Avtorizacija aplikacij

Kljub temu, da aplikacije naložite iz zanesljivega vira, vedno poglejte, kaj vse odobrite, preden aplikacijo naložite. Če želi, da odobrite dostop do podatkov, ki so resnično irelevantni za uporabo aplikacije, potem presodite, če je to resnično prava aplikacija za vas.

Število aplikacij šteje!

Največja prednost telefonov Android je gotovo v tem, da si lahko namestite večje število brezplačnih ali resnično cenovno ugodnih aplikacij. Vsaka aplikacija pušča odtise na sistemu, zahteva dodatne posodobitve in ustvari začasne datoteke. Pazite, da na vašem telefonu ne ostaja preveč aplikacij, ki jih sploh ne uporabljate, saj po nepotrebnem zasedajo prostor na vašem telefonu. Na primer, če testirate več vremenskih aplikacij, po izboru svoje najljubše takoj odstranite tiste, ki jih ne boste uporabljali.

Center za upravljanje

Huawei pametni telefoni imajo tudi posebno aplikacijo Phone Manager, ki ob prižigu pregleda spomin telefona in se odloči, kako lahko optimizira telefon. Z izbiro optimizacije bo Phone Manager avtomatično izbrisal začasne datoteke, zaprl bo aplikacije v ozadju in nadgradil podatkovne baze antivirusnih programov.

Vaš pametni telefon pazi nase

Z EMUI 5.1 je Huawei predstavil pametno upravljanje telefona, ki temelji na tehnologiji strojnega učenja. Zaradi tega se telefon uči navad uporabnika in se prilagaja njegovim potrebam. V praksi to pomeni, da bo telefon prepoznal katere aplikacije so najbolj pogosto uporabljene in jih bo v RAM-u hranil dalj časa, kar bo pospešilo njihovo delovanje.

EMUI 5.1 in P serija telefonov Huawei prepoznava kar 85 % uporabnikovih aktivnosti, kar se kaže v dejstvu, da se kar 20 do 70 % aplikacij odpre še hitreje in tudi po več mesecih je telefon do shranjenih datotek 50 % hitrejši.

Spominska kartica

Huawei P10 ima vgrajenega kar 64 GB spomina, kar je za večino uporabnikov dovolj. Če so naše potrebe večje, se lahko odločimo za dodatno spominsko kartico, ki ponudi do 256 GB dodatnega prostora, kar je primerljivo že z velikostjo marsikaterega prenosnega računalnika.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku