Računalništvo, telefonija
23.03.2007 08:07

Deli z drugimi:

Share

Nagrajeni solarni modul Kyocere sedaj še zmogljivejši


Sončna energija je izredno učinkovita, predvsem pa relativno poceni.

Kyocera je predstavila naslednika solarnega modula Kyocera FL120-1A, ki je lansko leto prejel evropsko in švicarsko nagrado. Nov solarni modul brez okvirja FL130T-1A odlikujejo za 10 odstkotkov višja učinkovitost in nove prednosti za graditelje, ki ji skrbi poraba energije.

Evropsko in švicarsko nagrado za solarne module je prejela družinska kmetija v kraju Barbereche v Švici, kjer so Kyocerini solarni moduli nameščeni na 960 kvadratnih metrih. Letno ustvarijo 105.000 kilovatnih ur energije, kar je trikrat več kot je porabi kmetija. Moduli se izvrstno vklopijo v podeželsko okolje, zato objekt predstavlja izvrsten primer harmonije med kmečko tradicijo in visoko tehnologijo.

Kyocera pa je že začela s prodajo novega, še bolj učinkovitega solarnega modula Kyocera FL130T-1A. Modul odlikuje 36 sončnih celih, 12,7-odstotna učinkovitost in nominalna zmogljivost 130 vatov. Celice modula so vgrajene med okrepljeno stekleno prevleko (s strani organizacije TÜV potrjena odpornost na točo v skladu s standardom IEC 61215) in folijo EVA. Na zadnji strani so moduli zapečateni s folijo PET. Zagotavljajo visoko kakovostno strešno površino, ki zahteva malo vzdrževanja in popravil.


Prijavi napako v članku