Računalništvo, telefonija
16.03.2020 13:22

Deli z drugimi:

Share

Nad novi koronavirus s protiterorističnimi sredstvi!

Izrael bo zasebnost uporabnikov žrtvoval za učinkovitejši boj zoper novi virus.
Izrael bo zasebnost uporabnikov žrtvoval za učinkovitejši boj zoper novi virus.

V številnih državah širom sveta so nedavno stopili v veljavo novi ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa. Svoja vrata so namreč začasno zaprle vse vzgojno-izobraževalne in kulturne ustanove, prepovedan je javni prevoz in tudi druženje v gostinskih lokalih. Ker bodo trgovine z živili, lekarne, banke, pošte, bencinski servisi in druge nujne storitve še vedno na voljo, obstaja še vedno določena nevarnost, da se bo koronavirus še vedno širil med prebivalstvo.

Zaradi grožen koronavirusa človeškemu zdravju, je Izrael sprejel odločitev, da se mu bo zoperstavil kar z uporabo sredstev, ki se sicer uporabljajo za boj proti terorizmu. Tu gre predvsem za tehnologijo, ki s uporablja za sledenje in lokacijo ljudi. To bodo seveda uporabili z namenom, da bodo locirali in vstopili v stik z vsemu, ki so morda okuženi z novim virusom.

Čeprav Izrael ni razkril podrobnosti, so mnogi poznavalci prepričani, da bo Izrael za boj proti novemu virusu uporabil sredstva, kot so sledenje telefonskim klicem v realnem času, vsako kršenje karantene pa bo prijavljeno policiji. To v praksi pomeni, da bo Izrael z novo tehnologijo močno posegel v zasebnost tako državljanov kot tujcev. Ali bo kršenje zasebnosti s strani izraelske vlade dejansko pripomoglo k zaustavitvi širjenja novega virusa, pa bo seveda pokazal čas.


Prijavi napako v članku