Računalništvo, telefonija
28.06.2019 12:26
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Načrtujete dopust? Hodite v hribe? S fizično karto si boste prostor bolje predstavljali

Kljub vsej tehnologiji, ki nam je na voljo in nam prinaša tudi ogromno koristi, je na poti na izlet ali na dopust zemljevid ali karta vedno zanesljiva izbira.
Načrtujete dopust? Hodite v hribe? S fizično karto si boste prostor bolje predstavljali
Načrtujete dopust? Hodite v hribe? S fizično karto si boste prostor bolje predstavljali

Če imamo pri sebi zemljevid v fizični obliki, ne potrebujemo GPS-a, tudi ne prenosa podatkov, a največja prednost kart in zemljevidov je pravzaprav prostorska predstava, ki jo, če zemljevide pregledujemo na mobilnem telefonu, ne moremo dobiti. Vsakdo, ki si je prostor, po katerem se giblje, kdaj ogledoval v obeh načinih – recimo temu tradicionalnem in digitalnem – ve, o čem govorimo. Z zemljevidom dobimo bolj celovito predstavo, bolje je viden relief in podobno.

Na spletni strani www.kartografija.si imajo na izbiro vrsto kart in zemljevidov, ki vam bodo prišli prav ob poletnih potepanjih, torej dopustih na morje ali izletih v hribe.

Avtokarte

Avtokarte Kartografija so uporabniku prijazne ter enostavne za branje in uporabo. Prednostno je upodobljeno cestno omrežje s kilometrino, poleg tega pa tudi železniško omrežje, vodovje, državna meja in relief s hipsometrijo. Od tematskih elementov so na karti bencinski servisi, letališča, smučišča, jame, kampi, narodni parki, termalna kopališča in marine. Kot nalašč za na dopust.

Ponudbo si oglejte TUKAJ.

Turistične karte

S turističnimi kartami so predstavljena posamezna turistična območja. Pri izdelavi turističnih kart so poleg dobre topografske osnove veliko pozornost posvetili prikazu turistične vsebine, ki poleg točkovnih tematskih znakov vključuje tudi kolesarske in pohodne poti. Velika prednost kart omenjene serije je turistični vodič, ki se nahaja na zadnji strani posamezne karte ali priložen v samostojni obliki. Ta priporoča uporabniku – popotniku, kaj je vredno ogleda na območju, ki ga karta pokriva.

Ponudbo si oglejte TUKAJ.

Planinske karte

To pa so karte za planinske sladokusce. Topografska osnova planinskih kart je izdelana za namene pohodnikov in planincev, dopolnjena z elementi planinske vsebine: markirane poti, razdeljene po težavnosti, planinske postojanke, ostali gostinski objekti, avtobusna postajališča, parkirišča.

Na hrbtni strani vsake karte so predstavljene planinske postojanke z nadmorskimi višinami, z geografskimi koordinatami, kapacitetami, časom obratovanja in dostopnostjo do sosednjih koč.

Planinske karte so dimenzije 99 × 68 cm in natisnjene na papir, ki se ne strga in se lahko celo zmoči. Karte so za dodatno zaščito vložene v PVC ovitek.

Ponudbo si oglejte TUKAJ.

Karte MARCO POLO

Za tiste, ki se boste odpravili po svetu, pa prodajajo tudi vrhunske avtokarte MARCO POLO. Ponudbo preverite na POVEZAVI.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več