Računalništvo, telefonija
18.01.2021 12:58
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na OneDrive lahko zdaj prenesemo datoteke v velikosti …

Medtem ko je bila vse doslej ta omejitev postavljena na 100 gigabajtov, sedaj ta omejitev znaša kar 250 gigabajtov.
Medtem ko je bila vse doslej ta omejitev postavljena na 100 gigabajtov, sedaj ta omejitev znaša kar 250 gigabajtov.

Storitve v oblaku so priljubljene med običajnimi in poslovnimi uporabniki, saj predstavljajo odličen način za shranjevanje dokumentov in varnostnih kopij podatkov. Prav tako je takšen način hrambe zelo priročen, saj ne potrebujete dodatne strojne opreme, kot so na primer zunanji podatkovni nosilci in podobno. Vse, kar potrebujete, sta internetna povezava in registracija na izbrani platformi. Hramba v oblaku je postala zelo priljubljena tudi med domačimi uporabniki, saj razpolagajo z vse več napravami, na katerih imajo ogromno dokumentov.

Ker pa velikost datotek narašča z vrtoglavo hitrostjo, je Microsoft sprejel odločitev, da poveča velikost datoteke, ki jo je mogoče naložiti na oblačno storitev OneDrive. Medtem ko je bila doslej omejitev postavljena na 100 gigabajtov, zdaj znaša kar 250 gigabajtov. Novost bo daleč najbolj koristila podjetjem in naprednim uporabnikom, ki se ukvarjajo predvsem z obdelavo videoposnetkov v ločljivosti 4K in 8K.

Microsoft je kljub povečanju velikosti datoteke, ki jo je mogoče naložiti na OneDrive, obdržal ustrezno varnost. Vsaka datoteka je namreč nemudoma šifrirana, pri čemer ima vsaka svoj edinstven šifrirni ključ. Podporo za datoteke velikosti do 250 gigabajtov bodo prvi uporabniki prejeli do konca meseca januarja, vsem ostalim pa naj bi bila novost na voljo najkasneje do konca marca.


Prijavi napako v članku