Računalništvo, telefonija
09.01.2018 09:32
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalka, ki v realnem času lahko prevaja v 37 jezikov

Slušalka, ki v realnem času lahko prevaja v 37 jezikov
Slušalka, ki v realnem času lahko prevaja v 37 jezikov

Potovanje po svetu in spoznavanje novih ljudi še nikoli ni bilo lažje. Komunikacija v tujem jeziku pa vedno ne poteka tako, kot bi si sami želeli, kar zna biti v določenih trenutkih kar precej nadležno. K sreči pa so zdaj na voljo miniaturne ušesne slušalke, ki bodo močno poenostavile komunikacijo v tujem jeziku, in sicer tudi v primeru, če ga sploh nismo vešči.

Brezžične ušesne slušalke Clik+ podjetja Mymanu bi lahko povzročile pravo revolucijo na področju razumevanja tujih jezikov. Miniaturna ušesna naprava namreč omogoča samodejno prevajanje v realnem času, pri čemer je zagotovljena podpora za kar 37 svetovnih jezikov. To je podjetju Mymanu uspelo doseči s pomočjo namenske aplikacije, računalništva v oblaku in procesorje, ki je vgrajen s same slušalke, ta pa dejansko pripomore k odlični uporabniški izkušnji.

Prvi preizkuševalci so bili nad brezžičnimi prevajalskimi slušalkami več kot zadovoljni, saj je kakovost prevodov presegla tudi najbolj optimistične napovedi. Novost lahko seveda uporabljamo tudi v vlogi običajnih slušalk za poslušanje glasbe, pri čemer pa te za medsebojno povezavo ne koristijo brezžične povezave bluetooth ampak NFMI, ki je precej bolj zanesljiva in za delovanje potrebuje manj električne energije.

Brezžične ušesne slušalke Clik+ bodo po vsej verjetnosti naprodaj že marca letos, verjetno pa vas ne bo presenetila visoka cena novosti. V predprodaji je zanje namreč treba odšteti kar 200 evrov, v redni prodaji pa bo zanje treba odšteti še dobrih 50 evrov več. V ceno je poleg brezžičnih slušalk vključeno tudi polnilno ohišje, s katerim pa lahko napolnimo tudi telefon. Napolnjene slušalke naj bi brez težav lahko uporabljali do okoli šest ur.


Prijavi napako v članku