Računalništvo, telefonija
05.11.2004 09:33
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Multimedijski telefon s pisalom in prepoznavo ročne pisave

Nokia je predstavila pametni multimedijski telefon Nokia 7710 s širokim zaslonom, ki je obcutljiv na dotik. Izjemno širok in kvaliteten zaslon s 65.536 barvami zagotavlja uporabniku prijetno uporabo tudi pri zahtevnejših nalogah. Nokia 7710 ponuja spletni brskalnik, vgrajen stereo glasbeni predvajalnik, razširjeno paleto video opcij, kot so ‘playback’, snemanje, pretakanje, ponuja tudi digitalno kamero z locljivostjo milijon pik in 2-kratnim digitalnim zoomom ter radio z možnostjo uporabe dodatne storitve Visual Radio.

Napredne funkcije pametnega telefona Nokia 7710 ponujajo uporabniku ravnotežje med ucinkovitim delom, ki ga ta telefon omogoca, in zabavo na poti. Nokia 7710 podpira elektronsko pošto (‘push email’), ki temelji na rešitvi Smarter, VPN (Virtual Private Network), 90 MB notranjega pomnilnika in še dodatnih 128 MB na priloženi kartici MMC (MultiMediaCard), tipkovnico na zaslonu in prepoznavo rocne pisave.

Nokia 7710 temelji na operacijskem sistemu OS. Povezave telefona Nokia 7710 z združljivimi napravami so mogoce s kablom Pop-PortTM prek USB in brezžicno tehnologijo Bluetooth, ki omogoca enostaven prenos podatkov in sinhronizacijo z osebnim racunalnikom.

Pametni telefon, ki ga je predstavila Nokia, pa ponuja svojim uporabnikom tudi popularne mobilne spletne dnevnike (‘blog’), saj je mogoce s pomocjo naloženih aplikacij nalagati podobe in besedilo v osebni spletni dnevnik. Aplikaciji PhotoBase in risalna deska bosta navdušili uporabnike z enostavnostjo in uporabnostjo urejanja podob, uporabniki pa bodo lahko celo pisali ali risali po podobah, ki so jih posneli z vgrajeno kamero, ali pa narisali lastno sliko.


Prijavi napako v članku