Računalništvo, telefonija
02.10.2017 11:38
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mozilla Firefox Quantum za hitrejše brskanje z manj pomnilnika

Novi spletni brskalnik Firefox vas bo zagotovo takoj navdušil.
Novi spletni brskalnik Firefox vas bo zagotovo takoj navdušil.

Nedavna raziskava s strani analitskega podjetja NetMarketShare je pokazala, da tretje mesto med spletnimi brskalniki trenutno zasega spletni brskalnik Mozilla Firefox. Da bi nekdaj priljubljenemu spletnemu brskalniku ponovno povrnili staro slavo, programerji organizacije Mozilla že dobro leto dni delajo na novem inovativnem spletnem pogonu, ki mu je bila dodeljena oznaka Quantum. Novi pogon naj bi bil vključen v končno različico spletnega brskalnika Firefox 57 za osebne računalnike in Firefox 58 za mobilne naprave Android, prinesel pa naj bi občutno hitrejše brskanje po svetovnem spletu z manj sistemskega pomnilnika.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox s pogonom Quantum bo znal uporabljati večje število procesorskih jeder, medtem ko zdajšnja različica uporablja zgolj eno. Za optimalno uporabo novosti pa bo treba razpolagati s procesorjem z vsaj štirimi procesorskimi sredicami ter osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. To so na srečo specifikacije, ki jih ima že večina uporabnikov osebnih računalnikov. Pogon Quantum bo sicer lahko uporabljalo do 70 odstotkov uporabnikov spletnega brskalnika Firefox, in sicer na računalnikih z operacijskimi sistemi Windows 10, Windows 8 in Windows 7 in grafičnimi karticami Intel, AMD ali Nvidia.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 57 naj bi bil za uporabnike osebnih računalnikov na voljo že na začetku meseca novembra. Mobilna različica za Android pa naj bi bila na voljo 14. novembra. Novost lahko seveda že preskusite kot poskusno različico, in sicer na spletnem naslovu https://www.mozilla.org/en-US/firefox/quantum/.


Prijavi napako v članku