Računalništvo, telefonija
02.09.2020 05:54
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Modularni Fairphone 3+ je presenetil vse!

Novi Fairphone 3+ je že navdušil marsikaterega ljubitelja čistega okolja.
Novi Fairphone 3+ je že navdušil marsikaterega ljubitelja čistega okolja.

Podjetje Fairphone je že pred časom ponudilo v prodajo poseben modularni pametni telefon s prodajno oznako Fairphone. V principu gre za to, da lahko pri tem pametnem mobilnem telefonu po potrebi čez čas zamenjamo samo določen del strojne opreme. Tako na primer preprosto zamenjamo zgolj baterijo, če izide nova, zmogljivejša, in se na ta način izognemo nakupu celotnega novega telefona. Za to ne potrebujete niti posebnega tehničnega znanja, saj lahko posamezne dele menjate hitro in enostavno, brez serviserja ali kakršnega koli orodja. Podjetje ponuja vse – od kamer do zaslonov, baterij in praktično vsega ostalega, kar je lahko na telefonu zamenljivo.

Ker je povpraševanje po modularnih pametnih mobilnih telefonih v porastu, je nizozemsko podjetje Fairphone pripravilo že četrto generacijo njihovega etičnega telefona, ki ji je dodelilo prodajno oznako Fairphone 3+. Novost temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 632, ki ni najnovejši, a je še vedno dovolj zmogljiv za povprečnega uporabnika. Osnovni model premore še zaslon s 16,9-centimetrsko oziroma 6,65-palčno diagonalo in ločljivostjo FHD+ ter razmerjem stranic 18 proti 9. Tu najdemo še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajen pomnilnik s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Pametnemu mobilnemu telefon Fairphone 3+ dovolj dolgo avtonomijo delovanja nudi baterija kapacitete 3.040 miliamper ur, ki je opremljena s tehnologijo hitrega polnjenja QuickCharge 3.0. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in mobilni operacijski sistem Android 10. Novost je naprodaj na spletni strani https://shop.fairphone.com/en/, vstopna cena pa je postavljena na 469 evrov. Naprodaj je tudi modul z digitalnim fotoaparatom za 59,95 evra, spletno kamero za 39,95 evra in sprednjo stranico za zgolj 24,95 evra.


Prijavi napako v članku