Računalništvo, telefonija
01.09.2013 14:40

Deli z drugimi:

Share

Modna pametna očala po Googlovo

Google je s pripravo novega prototipa večpredstavnostih očal Glass dejansko »nakazal«, da zdajšnji model skoraj zagotovo ne bo na voljo v prosti prodaji. Po vsej verjetnosti bo šlo le za »del«, ki se bo odlično prilegal tako sončnim kot korekcijskim očalom.
Večpredstavnostna očala Google Glass naj bi bilo moč pritrditi kar na običajna sončna in korekcijska očala.
Večpredstavnostna očala Google Glass naj bi bilo moč pritrditi kar na običajna sončna in korekcijska očala.

Googlova večpredstavnostna očala Glass so glede uporabnosti izjemna, saj so doživela že številne bolj ali manj uspešne predelave. Ker pa je prototip novosti s prodajno oznako Explorer Edition predrag za tisto kar ponuja, pri računalniškem gigantu neprestano iščejo načine, kako izdelati občutno cenejšo inačico. S tem pa je Google dejansko »nakazal«, da zdajšnji model skoraj zagotovo ne bo na voljo v prosti prodaji.

Najnovejši prototip Googlovih očal pa je javnosti tokrat predstavila kar Isabelle Olsson, ki je pri računalniškem gigantu zadolžena za industrijsko oblikovanje. Novi prototip se odlično prilega vsem vrstam sončnih ter precej bolj prikrije kamero in ostale dele očal Glass od zdajšnjega modela. Google naj bi za nameček še letos prikazal novo različico večpredstavnostnih očal Glass oziroma njihov del, ki se bo odlično prilegal običajnim korekcijskim očalom.

Na svetovnem spletu se sicer že dalj časa govori, da bo onkraj luže za nova Googlova večpredstavnostna očala Glass potrebno odšteti zgolj preračunanih 225 evrov. Mnogi verjamejo, da bo tu skoraj zagotovo šlo zgolj za »dodatek«, ki ga bo moč »pritrditi« na klasična očala, in sicer tako sočna kot korekcijska.


Prijavi napako v članku