Telefonija
17.12.2005 09:36

Deli z drugimi:

Share

Mobitel podaril mobilnike UMTS Zvezi gluhih in naglušnih

Predstavniki družbe Mobitel so na slavnostni podelitvi predsedniku Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, Francu Planincu, predali darilo družbe Mobitel, sto mobilnikov UMTS Samsung SGH-Z105U.

Predstavniki družbe Mobitel so na podelitvi predsedniku Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, Francu Planincu, predali sto mobilnikov Samsung SGH-Z105U, ki gluhim in naglušnim omogočajo lažjo komunikacijo z uporabo naprednih storitev tretje generacije mobilnih telekomunikacij UMTS. Aparate bo Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije predala v uporabo posameznikom, ki uporabljajo znakovni jezik in aktivno sodelujejo z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije. Poleg najaktivnejših članov društev bodo mobilnik prejeli tudi socialni oskrbovalci, ki obiskujejo ostarele gluhe na domu, gluhi učitelji, dijaki in študentje ter Združenje tolmačev za slovenski znakovni jezik.

Gluhi in naglušni so pogosto komunikacijsko ovirani, zato jim lahko tehnični pripomočki, kot je napreden mobilnik UMTS, omogočijo lažje premagovanje ovir, ki so posledica okvare sluha. Mobitel je kot družbeno odgovorno podjetje že pred časom pripravil posebno naročniško razmerje, oblikovano glede na potrebe posameznikov z okvaro sluha, ki med drugim nudi še posebno ugodne cene pošiljanja sporočil SMS, sedaj pa je Zvezi društev gluhih in naglušnih podaril še sodobne mobilnike UMTS, ki omogočajo video komunikacijo in sporazumevanje v znakovnem jeziku. >Ker delujemo prav na področju najpomembnejše človeške dejavnosti, komunikacije, želimo in si prizadevamo, da bi vsi člani naše družbe uspešno in enakopravno sodelovali v komunikacijskem procesu. Verjamem, da bo donacija v obliki mobilnikov UMTS, ki omogočajo videotelefonijo, tako kot vsem drugim uporabnikom mobilnih telekomunikacij olajšala in popestrila vsakodnevno komunikacijo,

Franc Planinc, predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, je ob tem poudaril pomen podarjenih mobilnikov za gluhe in naglušne: >Nova tehnologija, med katero sodijo tudi mobilniki, ki podpirajo videotelefonijo, prinaša za nas veliko novega, saj nam omogoča sporazumevanje v lastnem, znakovnem jeziku.Video komunikacija v znakovnem jeziku gluhih v živo močno prispeva k premagovanju komunikacijskih ovir ter pripomore k neodvisnemu življenju in vključevanju slušno prizadetih v slišečo družbo.

Družbeno odgovorno ravnanje je eno osnovnih načel delovanja družbe Mobitel, saj se v podjetju zavedajo, da je Mobitel vitalno povezan z družbo, v kateri deluje, zato želi zanjo ustvarjati trajne vrednosti. Zato ne delujemo samo v poslovnem okolju, temveč tudi na širokem polju družbenih dejavnosti, prevzemamo aktivno vlogo v različnih družbeno pomembnih akcijah in prispevamo materialna in finančna sredstva za zdravje, izobraževanje, kulturo, šport ter ohranjanje naravne dediščine. Kot pobudnik ali udeleženec sodelujemo pri številnih programih in s številnimi organizacijami in združenji z različnih področij ter prepletamo poslovno in družbeno okolje. V okviru tovrstnega delovanja Mobitel sodeluje tudi z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, v zimskih mesecih pa številne prebivalce in obiskovalcev večjih slovenskih krajev razveseli z drsališčem, ki poleg brezplačnega drsanja in izposoje drsalk nudijo še družabno-rekreativni program za najmlajše. Čeprav priljubljenega Mobitelovega drsališča v središču Ljubljane, ki ga je letno obiskalo več kot 80 tisoč obiskovalcev, zaradi dotrajanosti opreme letos ne bo, bo Mobitel še naprej podpiral obstoječa drsališča po vsej Sloveniji (Celje, Velenje, Kranj in Slovenj Gradec) ter drsališče pred Halo Tivoli v Ljubljani. Družba Mobitel se je pridružila tudi pobudi za zmanjševanje socialne izključenosti in zagotavljanju enakih možnosti otrokom za kvalitetno preživljanje počitnic ter bo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine v času božičnih praznikov omogočila zimske počitnice stotim otrokom iz socialno ogroženih družin.


Prijavi napako v članku