Telefoni
30.11.2011 14:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 4 zagorel in skoraj eksplodiral na letalu

Se nam obeta nova afera z okvarjenimi baterijami?
Se nam obeta nova afera z okvarjenimi baterijami?

Prva generacija Applovih prenosnih predvajalnikov iPod se je že večkrat izkazala za smrtonosno. Zaradi okvare baterije je namreč pred dobrima dvema letoma pogorel do tal avtomobil Saab 9-3, medtem ko je najstnik utrpel hude opekline na spodnjih udih. Nekemu možakarju iz Velike Britanije je napravica med polnjenjem celo eksplodirala in »odletela« nekaj metrov visoko v zrak. Najnovejši incident pa nakazuje na to, da naj bi resne težave z baterijo imel tudi priljubljeni mobilnik iPhone 4.

Nekemu možakarju na letu Regional Express ZL319 iz mesta Lisemore v Sidney se je namreč med letom baterija mobilnika iPhone 4 pričela mogočno segrevati. Ta je v samo nekaj minutah pričela žareti kot ogenj in je oddajala gost dim. Najbolj zanimivo pa je to, da pred incidentom možakar s priljubljenim pametnim mobilnim telefonom ni počel nič, kar bi lahko vplivalo na prekomerno segrevanje hranilnika električne energije.

Glavne zasluge za to, da mobilnik iPhone 4 ni eksplodiral, gredo stevardesi. Ta je namreč ravnala prisebno in v skladu z predpisanimi postopki pogasila začetni požar. S tem je dejansko preprečila, da bi se baterija še dodatno pregrela, eksplodirala in poškodovala potnike v letalu. Zaradi hitrega ukrepanja tako ni bil nihče poškodovan. Poškodovani mobilnik iPhone 4 je medtem že pristal v rokah avstralskega Urada za varnost prometa (Australian TransportSafety Bureau). Inšpektorji bodo seveda poskušali poiskati vzroke, zakaj se je mobilnik iPhone 4 dejansko samodejno vnel.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku