Računalništvo, telefonija
06.01.2016 11:52

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon LG G5 z dvema zaslonoma?

LG G5 naj bi prinesel nove standarde na področje pametnih mobilnih telefonov!
LG G5 naj bi prinesel nove standarde na področje pametnih mobilnih telefonov!

Podjetje LG Electronics je pred kratkim ponudilo v prodajo izdelek, ki prinaša nekaj svežine na zdolgočasen trg mobilne telefonije. Njihov pametni mobilni telefon s prodajno oznako V10 je namreč opremljen s kar dvema prednjima zaslonoma, ki precej izboljšata uporabniško izkušnjo. Ker pa je novi LG V10 dobesedno obnorel uporabnike storitev mobilne telefonije onkraj luže, ne preseneča, da bo z dvema zaslonoma po vsej verjetnosti opremljen tudi novi paradni konj južnokorejskega giganta, ki bo pričakovano opremljen s prodajno oznako G5.

Pametni mobilni telefon LG G5 bo po zgledu mobilnega telefona V10 opremljen z drugim zaslonom ločljivosti 160×1.040 slikovnih točk in bo postavljen na vrh primarnega zaslona. Ta bo močno izboljšal uporabniško izkušnjo, saj se bo ob prejemu pomembnega obvestila aktiviral namesto primarnega. To bo posledično zmanjšalo porabo električne energije in podaljšalo avtonomijo delovanja naprave.

O pametnem mobilnem telefonu LG G5 trenutno žal še ni znanega veliko. Novost naj bi bila opremljena z najzmogljivejšim procesorjem Qualcomm, impresivno baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur in spletno kamero ločljivosti kar 21 milijonov slikovnih točk. Ohišje bo po vsej verjetnosti kovinsko ter odporno na padce in udarce. Novost naj bi se ponašala še s 5,3-palčnim (13,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 3.840 x 2.160 slikovnih točk in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora.


Prijavi napako v članku