Računalništvo, telefonija
17.09.2018 14:24
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni računalnik, ki ga lahko uporabljamo 24 ur dnevno

Miniaturni računalnik, ki ga lahko uporabljamo 24 ur dnevno
Miniaturni računalnik, ki ga lahko uporabljamo 24 ur dnevno

Kitajsko podjetje MeLE je predstavilo nov miniaturni osebni računalnik s prodajno oznako PCG35 GLK, ki je v primerjavi s konkurenco dejansko nekaj posebnega. Ta namreč temelji na osnovi Intelovih procesorjev s procesorskimi sredicami Gemini Lake in naprednega hladilnega sistema. Slednji je zasnovan na način, da lahko novi osebni računalnik brez težav uporabljamo 24 ur na dan, kar pomeni, da bo kot nalašč za uporabo v vlogi domačega strežnika, sistema za uporabljanje s pametnimi napravami ali večpredstavnostne naprave.

Kompaktni osebni računalnik MeLE PCG35 GLK temelji na osnovi procesorja Celeron J4150 (Gemini Lake), preostala strojna oprema pa obsega še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika LPDDR4 (razširljivega do osem gigabajtov) in pogon Solid State z 32 gigabajti prostora. Slednjega lahko po potrebi povečamo na tri terabajte, in sicer s priklopom dodatnega pogona Solid State ali klasičnega trdega diska. Novost seveda nudi podporo še za brezžični povezavi Wi-Fi (802.11 ac) in Bluetooth (4.2) ter ponuja bogato paleto priključkov.

Osebni računalnik MeLE PCG35 GLK se odlično obnese tudi v vlogi naprave za predstavljanje večpredstavnostnih vsebin, saj je opremljena z bogato paleto vmesnikov USB ter omogoča izris slik z ločljivostjo 4K in povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo. Poleg tega je novost zelo kompaktna in lahka, saj meri zgolj 195 x 125 x 38 milimetrov in tehta približno en kilogram. Ker tu najdemo še podporo za nosilec VESA (75×75 in 100×100 mm), lahko novost pritrdimo tudi na zaslon ali televizor.

Podrobnejše informacije o nadvse zanimivem osebnem računalniku MeLE PCG35 GLK so na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/2MDWyqY. Novost ni niti pretirano draga, saj trgovci za vstopno različico zahtevajo le okoli preračunanih 171 evrov.


Prijavi napako v članku