Računalništvo, telefonija
27.03.2020 13:31
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft zaustavil neobvezne posodobitve za Windows

Uporabnikom operacijskih sistemov Windows bodo za naslednjih nekaj mesecev na voljo le najnujnejši varnostni popravki.
Uporabnikom operacijskih sistemov Windows bodo za naslednjih nekaj mesecev na voljo le najnujnejši varnostni popravki.

Podjetje Microsoft je na svoji spletni strani objavilo, da bo zaustavilo izdajo vseh posodobitev, ki niso obvezne za varno in nemoteno delovanje operacijskih sistemov Windows. To v praksi pomeni, da uporabnikom do nadaljnjega ne bo več na voljo izbirnih nadgradenj. Neobvezne posodobitve ne bodo na voljo uporabnikom vseh podprtih operacijskih sistemov podjetja Microsoft, in sicer od klasičnega operacijskega sistema Windows 10 1909 pa vse do strežniškega sistema Windows Server 2008 R2.

Razlog za odložitev varnostnih popravkov je seveda povezan s koronavirusom, ki je na kolena spravil celotno industrijo. Z omenjenim pristopom, podjetje Microsoft želi pomagati skrbnikom informacijskih sistemov, in sicer na način, da jim olajša delo.To seveda ne pomeni, da bo Microsoft povsem prenehal posodabljati svoje operacijske sisteme. Še naprej jim bo zagotavljal varnostne nadgradnje, ki bodo imele dodatno prednost.

Nadgradnje operacijskega sistema Windows bodo še vedno na voljo vsak drugi torek v mesecu, vanj pa ne bodo vključene neobvezne nadgradnje razreda C in D. To naj bi bilo dovolj, da bodo sistemski administratorji razbremenjeni dela, spletnim kriminalcem pa bo oteženo življenje. Vse neobvezne nadgradnje oziroma posodobitve pa bodo ponovno vključene v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku