Programska oprema
28.02.2009 18:29
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z nadpovprečno varnim brskalnikom


Novi Microsoftov brskalnik Internet Explorer naj bi bil nadvse varen!

Čeprav se to lahko sliši kot pravljica, Microsoftovi inženirji pripravljajo novo različico spletnega brskalnika, ki bo deloval v navideznem okolju in bo omogočal povsem varno deskanje po svetovnem spletu. Prototip naslednika brskalnika Internet Explorer je nastal v okviru projekta Gazelle in je bil pripravljen na enak način, kot povsem običajen operacijski sistem, saj je opremljen z lastnim jedrom (ang. kernel).

Novi spletni brskalnik na bi zagotavljal povsem varno deskanje po svetovnem spletu, saj v primeru okužbe s škodljivo programsko kodo, bo delovanje le-te omejeno zgolj na navidezno okolje. To hkrati tudi pomeni, da operacijski sistem in shranjeni podatki pri tem ne bodo ogroženi. Ker spletni brskalnik deluje v navideznem okolju, njegovo delovanje ne vpliva niti na stabilnost delovanja sistema kot celote.

Medtem ko spletna brskalnika Google Chrome in IE8 uporabljata tovrstni pristop le za zavihke, lahko novi Microsoftov spletni brskalnik navidezno okolje uporablja tudi za posamične komponente znotraj spletne strani. Tovrstni pristop naj bi uporabnike novega brskalnika povsem obvaroval pred številnimi spletnimi nevarnostni, kot so na primer škodljive programske kode JavaScript. Kdaj bo novi Microsoftov spletni brskalnik na voljo za dolvleko je še preuranjeno govoriti. Po vsej verjetnost naj bi se to zgodilo proti koncu naslednjega leta.


Prijavi napako v članku