Računalništvo, telefonija
17.03.2010 11:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Silverlight tudi za Symbian

Uporabniki mobilnih telefonov Nokia bodo kmalu deležni priljubljene tehnologije Silverlight!
Uporabniki mobilnih telefonov Nokia bodo kmalu deležni priljubljene tehnologije Silverlight!

Pred natanko dvema letoma sta podjetji Microsoft in Nokia pričeli skupaj razvijati tehnologijo Silverlight, ki naj bi bila namenjena pametnim mobilnim telefonom s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Symbian. Čeprav naj bi bil projekt zaključen že konec leta 2008, bodo uporabniki mobilnikov Nokia šele sedaj deležni prve poskusne različice uporabne spletne tehnologije.

Poleg tehnologije Silverlight za pametne mobilne telefone, ki temeljijo na platformi Nokia S60 5th Edition, naj bi Microsoft pripravil tudi orodja za razvoj programske opreme in izčrpno tehnično dokumentacijo. To bo razvijalcem spletnih strani omogočilo predvsem lažjo in hitrejšo pripravo vsebin za mobilnike.

Microsoft in Nokia naj bi tehnologijo Silverlight za mobilni odprtokodni operacijski sistem Symbian predstavila na letošnji konferenci za spletne razvijalce in oblikovalce MIX 2010. Na konferenci bosta med drugim javnosti prvič predstavljena tudi spletni brskalnik Internet Explorer 9 ter mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.


Prijavi napako v članku