Operacijski sistemi
19.02.2021 18:27
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft se pripravlja na največjo posodobitev Windowsov v zadnjih letih

Microsoft se pripravlja na največjo posodobitev Windowsov v zadnjih letih
Microsoft se pripravlja na največjo posodobitev Windowsov v zadnjih letih

Microsoft za letos pripravlja dve posodobitvi, eno v maju in eno jeseni. Prva posodobitev bi naj bila osnova za eno največji posodobitev Windowsov v zadnjih letih.

V zapisu na spletni strani Windows Hardware Certification je Microsoft končno predstavil letošnjo prvo večjo Windows 10 posodobitev, ki jo trenutno imenuje 21H1. Posoditev je načrtovana pozno pomladi. Kljub temu, da ekipa Windows Insider (ki pripravlja beta verzije Windowsov) uradno še ni govorila o najnovejši posodobitvi 21H1, zgoraj omenjeni blog zapis nakazuje, da se bo Microsoft držal tri leta trajajoče se tradicije, v sklopu katere uporabnikom ponudi dve večji Windows 10 posodobitvi na leto.

Dolgo časa se je govorilo, da bo letošnja prva posodobitev 21H1 manjša nadgradnja Microsoftovega operacijskega sistema, vendar kot kaže temu ne bo ravno tako. Po pisanju pisanju portala Digital Trends bi lahko 21H1 služila kot osnova za večjo posodobitev, ki prihaja letos jeseni in je za zdaj imenovana Sun Valley.

Po podatkih Windows Central je 21H1 na dobri poti, da ujame vse zastavljene roke. Microsoft bi naj zelo kmalu načrtoval testiranje Beta verzije in “Release Preview” kanalov, preden bo nekje maja posodobitev tudi uradno na voljo za splošno rabo. Čisto točno ni jasno, kaj bo 21H1 prinesla, zagotovo bo to nekaj manjših nadgradenj, medtem ko za kaj večjega ni uradnih informacij. Microsoft je posodobitev testiral že interno in ta proces bi naj bil ravno pred kratkim zaključen.

Posodobitev 21H1 je osnova za eno večjih posodobitev v zadnjih letih

V tej trenutni obliki posodobitev 21H1 niti ni tako vznemirjujoča. Podobno, kot je bila lani posodobitev 20H1, bo tudi ta osredotočena na manjše popravke, kot so ikone, posodobitev nastavitev, asistenta Cortane in samo izkušnjo iskalnega okvirčka.

Posodobitev “Sun Valley” pa naj bi bila tista prava, velika posodobitev Windowsov 10, ki bo prinesla številne zanimive novosti. Med drugim lahko pričakujemo vizualno preoblikovanje sistema in še posebej novo podobo menija “Start Menu”. Microsoft bi naj poleg tega pripravljal še “dotiku prijazen” tablični način uporabe.

Ob koncu letošnjega leta bi tako lahko bila “dva različna okusa” Windowsov 10. Na trgu bomo imeli klasične Windows 10 prenosnike in tablice, ki bodo opremljeni ali z 21H1 verzijo operacijskega sistema, ali “Sun Valley” posodobitvijo. Poleg teh bodo seveda tudi nove Windows 10X naprave za podjetja in izobraževanje.

Zaradi pandemije je Microsoft moral določene načrte spremeniti. Windows 10X je na primer spremenil svoj fokus iz “dual-screen” naprav na “single-screen” naprave, s čimer je Microsoft želel doseči želeni položaj na izobraževalnem trgu.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več