Igre
23.02.2009 09:38
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft proti hekerjem


Nekateri spletni igralci zelo slabo prenašajo poraze.

V zadnjem času so se na Microsoftovem spletnem servisu Xbox Live pričeli pojavljati hekerski napadi, kjer so hekerji s pomočjo programskih orodij, ki so povzročala poplavo podatkov (data flood), s servisa metali igralce. Navadno je šlo v teh primerih za uporabnike, ki so se na ta način želeli maščevati za poraz nad nasprotniki, ki so jih premagali v igri, odigrani preko servisa Xbox Live.

Napad je potekal tako, da so napadalci pridobili žrtvin IP naslov, nato so s pomočjo posebnega orodja poskušali s podatki preplaviti vrata, ki jih XBOX uporablja za povezavo v internet. Če jim je to uspelo, so na ta način preprečili tok podatkov iz igralne konzole v splet.

Sedaj se je Microsoft odločil temu narediti konec. Odslej namreč aktivno preiskuje poročila, ki se nanašajo na uporabo tega nedovoljenega programskega orodja. Po njihovih besedah težava ni direktno povezana s samim spletnim servisom, pač pa z igralčevo povezavo v splet. Napadalec naj bi na opisan način lahko tako oviral tudi druge storitve, denimo prenos videa ali brskanje po spletnih straneh. Uporabnikom, za katere se bo ugotovilo, da so uporabljali ta nedovoljena programska orodja, bo Microsoft blokiral dostop do spletnega servisa Xbox Live, po potrebi pa bodo proti njim sledili tudi drugi, dodatni ukrepi. Kakšni naj bi tu ukrepi bili, lahko za zdaj le ugibamo.


Prijavi napako v članku