Spletni brskalniki
08.09.2010 08:01
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft priznal, da je Internet Explorer 8 počasen

Četrta poskusna različica spletnega brskalnika Internet Explorer 9 je občutno hitrejša od predhodnic!
Četrta poskusna različica spletnega brskalnika Internet Explorer 9 je občutno hitrejša od predhodnic!

Kot vse kaže je Microsoft že odpisal svoj najnovejši spletni brskalnik Internet Explorer 8. Programski gigant je namreč na svoji spletni strani objavil rezultate testiranj spletnih brskalnikov, iz katerih je razvidno, da zdajšnji Microsoftov brskalnik hitrostno krepko zaostaja za konkurenco. Brskalnik Internet Explorer 8 seveda zelo slabo podpira še vse nove spletne standarde. Zato niti ne preseneča podatek, da ga danes skupno uporablja zgolj dobra četrtina vseh spletnih deskarjev.

Nekoliko bolje vendarle kaže zadnji poskusni različici platforme brskalnika Internet Explorer 9. Ta je namreč testiranja opravil z odliko, saj se je lahko brez večjih težav kosal s konkurenčnimi brskalniki, kot so Mozilla Firefox 3.6.8, Opera 10.6, Apple Safari 5 in Google Chrome 5. To niti ne preseneča, saj so mu Microsoftovi programerji zagotovili polno podporo za prikazovanje spletnih vsebin (teksta, grafike, avdia in videa) s pomočjo jedra grafične kartice.

Poleg tega spletni brskalnik Internet Explorer 9 sedaj izrisuje spletne strani s standardoma HTML5 in CSS3 občutno hitreje od prejšnjih različic. Programerji podjetja iz Redmonda so nekoliko izboljšali še združljivost s spletnimi standardi. Pri izrisu spletnih strani HTML5 je novinec v preizkusu Acid3 dosegel kar 95 točk od skupno 100. Izjemno spodbudno, ni kaj!

Preglednica z rezultati Microsoftovih testiranj spletnih brskalnikov je na voljo na spletnem naslovu http://skrci.me/MS_test. Zadnjo poskusno različico platforme brskalnika Internet Explorer 9 si lahko brezplačno prenesete na spletnem naslovu http://skrci.me/IE9.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku