Triki in nasveti
07.03.2014 09:01
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pomotoma omogočil prenos nadgradnje za Windows 8.1!

Datoteka za namestitev nadgradnje za Windows 8.1 je že na voljo za prenos na vseh večjih odjemalcih datotek torrent in ponudnikih oblačnih storitev.
Datoteka za namestitev nadgradnje za Windows 8.1 je že na voljo za prenos na vseh večjih odjemalcih datotek torrent in ponudnikih oblačnih storitev.

Pred kratkim smo poročali, da so programerji podjetja Microsoft zaključili z razvojem posodobitve oziroma prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 8.1 (http://bit.ly/W8update). Čeprav bi morala biti novost navadnim smrtnikom na voljo šele 8. aprila, si jo lahko ti že sedaj prenesejo s strežnikov podjetja iz Redmonda, za ta »podvig« pa zadošča le sprememba vrednosti v registru operacijskega sistema Windows 8.1. Za prenos nadgradnje je potrebno v registru (regedit) najprej klikniti na HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, Microsoft in Windows ter ustvariti nov ključ, imenovan »SHWindowsPoolS14« (brez narekovajev). Nato bi se morala na spletnem portalu Windows Update pojaviti možnost »Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2919442) – (S14 Prerequisite v01.0008)«, ki bo vaš sistem Windows 8.1 nadgradila na različico Windows 8.1.1.

Ker nadgradnja Windows 8.1 Update 1 še ni namenjena uradnemu prenosu, jo bo podjetje Microsoft po vsej verjetnosti kmalu onemogočilo. Računalniški zanesenjaki, ki so omenjeni »trik« preizkusili, pa so potrdili, da nadgradnja za Windows 8.1 prinaša nekoliko prenovljen grafični vmesnik »Metro«, ki omogoča zapiranje, pomanjševanje in pripenjanje ob stran drugim aplikacijam, možnost pomanjševanja, večanja in odpenjanja ploščic ter povezavo do nadzorne plošče na namizju, kjer najdemo naprednejše nastavitve. Poleg tega so Microsoftovi programerji poskrbeli še za izboljšano upravljanje s sistemskim pomnilnikom in prostorom na trdem disku, ki pripomore k nekoliko hitrejšemu delovanju starejših osebnih računalnikov, ki razpolagajo z le enim gigabajtom sistemskega pomnilnika in trdim diskom kapacitete 16 gigabajtov.


Prijavi napako v članku