Računalništvo, telefonija
19.12.2019 08:01

Deli z drugimi:

Share

Microsoft podaljšal podporo za Windows 10 Mobile do 14. januarja

Windows 10 Mobile bo dokončno ugasnil 14. januarja 2020.
Windows 10 Mobile bo dokončno ugasnil 14. januarja 2020.

Nedavno smo poročali o tem, da so pri podjetju Microsoft umaknili spletno trgovino za prenos mobilnih aplikacij za mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1. To pomeni, da uporabniki teh telefonov ne morejo več prenašati mobilnih iger in programov na njihove naprave. Takoj za tem pa je prišla še slaba novica za uporabnike pametnih mobilnih telefonov, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile.

Predstavniki podjetja Microsoft so namreč najavili, da bodo uradno podporo za mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile ukinili 14. januarja 2020. Ta podpora bi morala biti sicer umaknjena že 10. decembra letos, a so se pri računalniškem gigantu očitno premislili. Če torej še vedno uporabljate mobilno napravo s sistemom Windows 10 Mobile po 14. januarju 2020 ne boste več prejemali novih varnostnih popravkov, Microsoft pa ne bo niti odpravljal programskih napak in ne bo nudil nikakršne tehnične pomoči končnim uporabnikom. Podjetje Microsoft uporabnikom naprav Windows 10 Mobile bo ponujal le še možnost izdelave varnostnih kopij podatkov, in sicer do marca 2020, nato bo tudi ta možnost umaknjena.

Microsoft uporabnikom mobilnih naprav Windows 10 Mobile priporoča, da njihovo mobilno napravo čimprej zamenjajo za Android ali iOS, saj varnostnih popravkov ne bo več na voljo za prenos. Microsoftova trgovina za mobilne aplikacije bo sicer ostala še naprej dostopna, vendar pa so na njej objavljene aplikacije, ki bolj ali manj niso več uporabne ali pa so zelo zastarele.


Prijavi napako v članku